avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce acte sunt necesare din partea parintelui strain ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce acte sunt necesare din partea parintelui strain pentru dosarul de alocatie?

Buna ziua,
Sunt casatorita cu un cetatean strain si amandoi locuim in Indonezia. In cateva luni voi naste, dar o voi face in Romania.
* De ce acte am nevoie din partea sotului care nu are nici cetatenie, nici rezidenta in Romania si care va continua sa locuiasca in Indonezia pentru inca cateva luni, datorita jobului pe care-l are?

Din cate am vazut, acestea sunt Actele necesare la obtinerea alocatiei de stat pentru copii:
- Cerere tip;
- Certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita alocatia de stat - copie si original;
- Buletin (carte) de identitate pentru unul dintre parinti (cel care solicita sa fie titularul alocatiei) in original si copie;
- Dosar cu sina.
Alte acte solicitate dupa caz
- Adeverinta de la primaria de domiciliu al celuilalt parinte, in cazul in care acesta nu are domiciliul in localitatea unde celalat parinte va depune dosarul
- Certificat de casatorie;

*** Aceasta deverinta privind domiciliul imi da batai de cap. Se obtine din Indonezia, apoi se supralegalizeaza ca sa o pot folosi in Romania?
*** Pot scapa de toata treaba asta cu actele din partea sotului daca imi face o procura prin care imi da dreptul sa-l reprezint atunci cand vine vorba de orice legat de copilul nostru?
Poate sa-mi spuna cineva clar, care sunt conditiile pentru o situatie ca a mea?

Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
AndreeaM89, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndreeaM89 , utilizator 15:46, 7 Ianuarie 2018
Ii trebuie un document din tara de domiciliu , inclusiv unul care sa ateste ca nu beneficia de asa ceva in Indonezia.
Va multumesc pentru raspuns.
Ce inseamna "document care sa ateste ca nu beneficia de asa ceva in Indonezia."? Ca nu beneficiza de ce anume? Va referiti la faptul ca copilul nu va beneficia de alocatie in Indonezia, pentru asta imi trebuie document?
"tara de domiciliu" inseamna Indonezia sau tara unde s-a nascut sotul si unde are domiciul permanent?

Un document care sa ateste ca nu beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului.

"tara de domiciliu" inseamna tara unde are domiciul.
Hm, In Indonezia nu exista "alocatie" sau indemnizatie de crestere a copilului, si noi suntem straini aici, nu avem drept la ajutoare din partea guvernului, ajutoare care nu exista nici pentru localnici. Plus, copilul va fi cetatean roman. Asadar, cred ca adeverinta asta nu prea are sens.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la vreo indeminizatie de crestere a copilului daca am locuit pana acum in strainatate? AndreeaM89 AndreeaM89 Buna ziua, In cateva luni trebuie sa nasc si m-am decis sa merg in Romania pentru asta. Acum, eu n-am mai locuit in Romania de vreo 5 ani, am lucrat si ... (vezi toată discuția)
Alocația pentru copil Ionela GIS Ionela GIS As vrea sa stiu daca pot beneficia de alocație fiind cetățean a României si a Republicii Moldova, pentru copilul nascut in Republica Moldova care la fel ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil nascut in sua corineta15 corineta15 As dori sa stiu cum pot sa solicit alocatia copilului meu recent nascut in SUA. Parintilor le este imposibil sa ajunga in Romania in urmatorul an, asa c-am ... (vezi toată discuția)