Buna ziua,
Sunt casatorita cu un cetatean strain si amandoi locuim in Indonezia. In cateva luni voi naste, dar o voi face in Romania.
* De ce acte am nevoie din partea sotului care nu are nici cetatenie, nici rezidenta in Romania si care va continua sa locuiasca in Indonezia pentru inca cateva luni, datorita jobului pe care-l are?
Din cate am vazut, acestea sunt Actele necesare la obtinerea alocatiei de stat pentru copii:
- Cerere tip;
- Certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita alocatia de stat - copie si original;
- Buletin (carte) de identitate pentru unul dintre parinti (cel care solicita sa fie titularul alocatiei) in original si copie;
- Dosar cu sina.
Alte acte solicitate dupa caz
- Adeverinta de la primaria de domiciliu al celuilalt parinte, in cazul in care acesta nu are domiciliul in localitatea unde celalat parinte va depune dosarul
- Certificat de casatorie;
*** Aceasta deverinta privind domiciliul imi da batai de cap. Se obtine din Indonezia, apoi se supralegalizeaza ca sa o pot folosi in Romania?
*** Pot scapa de toata treaba asta cu actele din partea sotului daca imi face o procura prin care imi da dreptul sa-l reprezint atunci cand vine vorba de orice legat de copilul nostru?
Poate sa-mi spuna cineva clar, care sunt conditiile pentru o situatie ca a mea?
Va multumesc pentru raspuns.
Ce inseamna "document care sa ateste ca nu beneficia de asa ceva in Indonezia."? Ca nu beneficiza de ce anume? Va referiti la faptul ca copilul nu va beneficia de alocatie in Indonezia, pentru asta imi trebuie document?
"tara de domiciliu" inseamna Indonezia sau tara unde s-a nascut sotul si unde are domiciul permanent?
Hm, In Indonezia nu exista "alocatie" sau indemnizatie de crestere a copilului, si noi suntem straini aici, nu avem drept la ajutoare din partea guvernului, ajutoare care nu exista nici pentru localnici. Plus, copilul va fi cetatean roman. Asadar, cred ca adeverinta asta nu prea are sens.
Va multumesc