avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Retrogradare in functie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Retrogradare in functie

Buna ziua,
In contextul epidemiei cu noul coronavirus, compania la care lucrez a decis retrogradarea din functie a anumitor persoane, printre care si eu, (fara prezentarea criteriilor pe baza carora s-a facut departajarea) pentru a putea plati somajul tehnic a celor 20% angajati in aceasta situatie.
Retrogradarea este permanenta, desi s-a mentionat ca salariul nu va fi afectat, ci doar avantajele (prime, bonusuri, asigurare medicala premium).
Intrebarea mea este daca este legal sa se faca aceasta modificare avand in vedere ca nu este aplicata ca o sanctiune si ultima evaluare la care am fost supusa a avut un rezultat cu mult peste asteptari. Trebuie mentionat ca la implinirea 2 ani pe functie, compania urma sa imi plateasca o suma considerabila de bani in urma unui angajament mutual de fidelitate semnat la promovare. In acest context, cei 2 ani nu mai pot fi respectati din decizia companiei si nu stiu daca voi mai beneficia de acea suma (cel putin la pro rata).
Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Bună seara! se poate contesta o evaluare făcută de către ... AlexaB97 AlexaB97 Bună seara! Se poate contesta o evaluare făcută de către angajator dacă nu este corectă și nici nu există dovezi pentru a susține ce s-a scris în ... (vezi toată discuția)
Salarizare -bonus de performanta DianaA27 DianaA27 Buna ziua, In functie de situatia financiara si rezultatele individuale ale salariatilor, societatea ar dori sa acorde bonusuri de performanta. Cuantumul ... (vezi toată discuția)
Retrogradarea din functie zeicu zeicu V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat in luarea deciziilor cu privire la locul de munca. In acest moment ocup pozitia de project manager intr-o companie de 1 an ... (vezi toată discuția)