avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare -Bonus de performanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare -Bonus de performanta

Buna ziua,
In functie de situatia financiara si rezultatele individuale ale salariatilor, societatea ar dori sa acorde bonusuri de performanta. Cuantumul acestora se va stabili in fiecare luna pentru fiecare salariat in parte. In ce masura este posibila aceasta bonusare? Este un avantaj pe care societatea doreste sa il ofere pentru salariatii care au rezultate foarte bune. Nu se vor acorda tuturor salariatilor, nu aceeasi suma la toti salariatii care primesc si nici aceeasi suma in fiecare luna pentru fiecare salariat care primeste. Ce documente sunt necesare a se intocmi? Este suficient sa se mentioneze in Regulamentul intern si sa apara pe statul de plata? Evenual sa se intocmeasca o procedura in care se mentioneaza criteriile in functie de care se ofera?
Act aditional la CIM nu as intocmi intrucat nu au caracter permanent si nici nu sunt rezultatul unor negocieri cu salariatii. Societatea are contract colectiv de munca insa nu le-as introduce acolo intrucat cuantumul acestora difera si sunt strict legate de situatia financiara a firmei, nu stiu daca se vor acorda intotdeauna...nu au caracter permanent.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2022
DianaA27, utilizator
Cel mai recent răspuns: DianaA27 , utilizator 12:49, 17 Noiembrie 2022
Este suficient sa se mentioneze in Regulamentul intern si sa apara pe statul de plata si evenual sa se intocmeasca o procedura in care se mentioneaza criteriile in functie de care se ofera.
Considerati ca ar fi necesar sa se faca si o decizie in fiecare luna in care se mentioneaza persoanele care primesc si ce suma?
Da, este foarte bine dacă se emite și.o astfel de decizie
Multumesc frumos! O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare prima carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema : prima este acelasi lucru cu bonusul ( diferenta este doar de exprimare ) ? Cum se procedeaza daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, firma vrea sa acorde salariatilor (direct productivi) ... comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Firma vrea sa acorde salariatilor (direct productivi) bonus de prezenta si bonus pentru calitatea lucrarilor efectuate (de performanta); este ... (vezi toată discuția)
Se face act adit pt acordare bonus?? ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, conform noilor modificari ale Codului muncii, sunt obligata, daca acord prima/bonus intr-o luna sa fac act adituonal la contract? in prezent se ... (vezi toată discuția)