avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Firma vrea sa acorde salariatilor (direct ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Firma vrea sa acorde salariatilor (direct productivi) ...

Buna ziua,
Firma vrea sa acorde salariatilor (direct productivi) bonus de prezenta si bonus pentru calitatea lucrarilor efectuate (de performanta); este suficient ca aceste bonusuri sa fie discutate cu salariatii si consemnate in contractul colectiv de munca : (bineanteles, cu respectarea si consemnarea criteriilor de acordate a acestor bonusuri) ; adica, la 2 neprezentari la munca intr-o luna (indiferent ca este CO , invoire, concediu medical...sau orice altceva) nu i se acorda bonusul de prezenta in luna respectiva.
Daca nu este corect ceea ce am spus, va rog sa ma sfatuiti cum ar fi corect.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 12 Septembrie 2022
Criteriile de acordarea bonusului pot fi prevăzute în contractul colectiv de muncă, în regulamentul intern sau în contractul individual de munca/ act adițional la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi si obligatii itomos itomos Buna ziua! Va rog sa ne consiliati cu privire la urmatoarele aspecte de dreptul muncii. 1. In cadrul contractului individual de munca, noi avem ... (vezi toată discuția)
Salarizare -bonus de performanta DianaA27 DianaA27 Buna ziua, In functie de situatia financiara si rezultatele individuale ale salariatilor, societatea ar dori sa acorde bonusuri de performanta. Cuantumul ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat vs angajator anitzaa anitzaa Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Prietenul meu lucreaza la o firma de distributie. Salariu este format dintr-o parte fixa si o parte de bonus, in functie ... (vezi toată discuția)