avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi si obligatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi si obligatii

Buna ziua!

Va rog sa ne consiliati cu privire la urmatoarele aspecte de dreptul muncii.

1. In cadrul contractului individual de munca, noi avem stipulat la lit J Salarizare b1).Prestații suplimentare in bani: bonus de performanta lunar brut de pana la "X"' RON conform criteriilor stabilite de angajator. Bonusul se acorda in functie de anumiti indicatori de performanta, dar si in functie de respectarea regulilor de disciplina muncii.
Aceste criterii nu le avem enuntate in contractul colectiv de munca la nivel de unitate, numai in regulamentul de ordine interioara. Va rog sa ne spuneti, daca putem sa retinem total sau partial acest bonus , doar pe baza criteriilor prevazute in regulamentul intern sau trebuie definite aceste criterii printr-un act aditional la contractul colectiv la nivel de unitate .

2. Tot la partea de salarizare din cadrul contractului individual de munca la lit.c). alte adaosuri avem prevazute tichete de masa, dar in contractul colectiv de munca la nivel de unitate si in regulamentul de ordine interioara avem prevazut ca pot fi diminuate in raport cu performantele si disciplina angajatului (avem in detaliu specificat situatiile in care pot fi retinute).

Va rog sa ne spuneti, in ce masura putem aplica aceste retineri de bonus, respectiv tichete de masa , daca aceste drepturi sunt prevazute in contractul individual de munca si sa ne sfatuiti care ar fi solutia legala in aceste cazuri.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 14 August 2015
Daca sunt prevazute in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern anumite criterii de acordare a tichetelro de masa dar si de acordare a bonusurilor de performanta , angajatorul este indreptatit sa le aplice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara - incalcarea codului muncii VatafuF VatafuF Salut. Zilele trecute am incalcat Regulamentul Intern (fara intentie) al companiei unde lucrez, fapt ce a dus la intocmirea unui referat pentru cercetare ... (vezi toată discuția)
Legislatie bonus anasm anasm poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun text de lege care reglementeaza conditiile si procedura in care se acorda bonusurile?Noi vindem unele produse si ... (vezi toată discuția)
Mi-au taiat bonurile de masa vasileconstantin vasileconstantin Buna ziua, sunt angajat la un supermarket, de 1 saptamana am fost in concediu iar astazi am revenit la munca unde am aflat ca mi-au fost taiate bonurile de ... (vezi toată discuția)