avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ZILE LIBERE PENTRU INGRIJIRE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ZILE LIBERE PENTRU INGRIJIRE COPIL

Va rog sa imi spuneti daca sotul meu (politist),beneficiaza de plata zilelor libere pentru ingrijirea copilului(10 ani) ,in cazul in care programul meu de munca a fost redus la 4 ore. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 3 Mai 2020
Pe durata stării de urgență, prevederile Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, nu se aplică angajaților sistemului național de apărare, angajaților din penitenciare, personalului din unitățile sanitare publice, personalului din serviciile sociale rezidențiale și altor categorii stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne, al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, după caz.

In speta, sotul dvs are dreptul la o majorare a salariului în cuantumul prevăzut la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020, în situația în care dvs nu beneficiati de drepturile reglementate în această lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, va rog o angajata a beneficiat in perioada 01.04 - 17.04,de zile libere potrivit prevederilor Legii 19/2020, zilele libere platite pentru copil. ... (vezi toată discuția)
Concediu - zile libere părinte polițist Laura Nicolae Laura Nicolae Polițist cu copil 8 ani și unul dintre părinți pensionar poate intra in concediu pentru îngrijire copil suspendare cursuri școlare (vezi toată discuția)
Legea nr.19/2020 m.oana m.oana Buna ziua! 1. Imi puteti spune, va rog, dacă pâna la urmă legea nr.19/2020 se pune în aplicare începând cu data de 17.03.2020? sau se așteaptă ... (vezi toată discuția)