avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratii intrastat 2020+cont eori
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratii intrastat 2020+cont eori

Buna ziua! Luna aceasta este pentru prima data cand intocmesc o declaratie de intrastat pentru firma la care lucrez, pana acum a intocmit declaratiile un comisionar vamal si pentru ca a trebuit sa invat singura sa intocmesc declaratiiile (introduceri si expedieri) am cateva nelamuriri:
1.Cum se calculeaza in declaratiile de intrastat valoarea statistica? Am de exemplu niste facturi de materie prima care contin in pretul produsului si valoarea transportului si asigurarile, Pe factura nu se specifica valoarea transportului si asigurarile si nu stiu cum sa le scot, ca sa calculez valoarea efectiva a bunului la frontiera. Exista vreun cont in care pot sa gasesc aceste informatii?
2.Daca am si introduceri si expedieri, in ce conditii contin ambele declaratii valoarea statistica? In declaratiile anterioare lunii aprilie, valoarea statistica a fost calculata doar pentru importuri (achizitii).
3.Am un cod EORI si o parola pe care nu stiu cum sa le folosesc.Unde trebuie sa le introduc si la ce ma ajuta acest cod EORI?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 14:11, 3 Mai 2020
Buna ziua,

Aveti aici un manual pentru utilizatorii aplicatiei Intrastat:

[ link extern ]

Exista anumite plafoane pentru care se raporteaza doar pe expedieri, doar pe introduceri sau pe ambele, tr sa verificati in prealabil aceste plafoane.

EORI e un nr atribuit unei firme ce poate face astfel operatiuni de export-import.Nu are legatura cu intrastat.

Orice modificare a datelor firmei respective determina actualizarea codului de inrregistrare in scopuri vamale EORI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrastat dianacrisan dianacrisan Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie: Am urmatoarea situatie: - furnizorul trimite marfa din Germania EXW, noi nu includem in pretul de ... (vezi toată discuția)
Declaratie achizitii intracomunitare DB56 DB56 Firma noastra ( platitoare de TVA ), cumpara produse din Germania, pe care le revinde beneficiarilor din Romania. Marfa este expediata direct din Germania ... (vezi toată discuția)
Intrastat stancristina1984 stancristina1984 am si eu nevoie de ajutor: in luna ian.2014 introduceri in val de 376.368,36lei , in lun feb.2014 introduceri de 102.738,70lei, in martie de 315.005.5 lei; ... (vezi toată discuția)