avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... ISCIR
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

ISCIR

Pentru un compresor de 200 litri am nevoie de autorizatie ISCIR?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:33, 27 Martie 2023
Puteti cauta prin prescriptiile emise de dumnealor ( toate au la inceput un domeiu de aplicare si unul unde nu se aplica) si vedeti daca aveti nevoie sau nu.
Prescriptiile le gasiti pe site-ul dumnealor.
Sau contactati unRSVTI si va spune dumnealui.
Echipamentele tehnice care lucreaza sub presiune trebuiesc autorizate ISCIR.
Pentru autorizare aveti nevoie de cartea tehnica, instructiuni de lucru, ssm, psi; certificat de calitate, declaratie de conformitate, toate documentele in original si traduse in limba romana.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autorizarea ISCIR in cazul unui compresor de aer se refera la autorizarea functionarii recipientului in care se stocheaza aerul si a dispozitivelor de siguranta. Cand spuneti 200 l presupun ca va referiti la volumul recipientului de stocare aer si nu la debitul in litri aer/min si o presiune de lucru de 10-12 bar. Asa ca pentru un astfel de recipient PS x V este 200x10= 2000 In acest caz se aplica prevederile din Prescriptie Tehnica ISCIR PT C 4-2010 aprobate prin Ordinul nr. 663/2010 care se refera la recipientele metalice stabile sub presiune In PT se precizeaza ca se asimilează cu recipientele metalice sub presiune stabile şi recipientele fixate pe platforme deplasabile sau pe sisteme mobile proprii (cazul compresoarelor mobile de aer).
ART. 22
(1) Recipientele care fac obiectul prezentei prescripţii tehnice pot fi utilizate numai dacă deţinătorul/utilizatorul a obţinut autorizarea/admiterea funcţionării conform prevederilor prezentei prescripţii tehnice.
ART. 23
Pentru următoarele recipiente autorizarea funcţionării se efectuează de inspectorii de specialitate din cadrul ISCIR, iar acestea se înregistrează în evidenţa ISCIR:
b) recipiente care conţin gaze din grupa 2 şi funcţionează în limitele:
1) PS x V > 1.000 (bar x litri)

In cazul compresorului trebuie avut in vedere ca se supun verificarii periodice si dispozitivele de siguranţă (supapa de siguranta) in conformitate cu prevederile din Prescriptie Tehnica ISCIR PT C 7-2010 aprobate prin Ordinul nr. 663/2010
Art. 20 Autorizarea în funcţionare a instalaţiei/echipamentului sub presiune în conformitate cu prevederile prescripţiilor tehnice specifice nu se efectuează fără existenţa dispozitivelor de siguranţă verificate/reglate, care le deservesc.
Art. 30 (1) Supapele de siguranţă se supun verificărilor tehnice periodice la scadenţă conform intervalelor de timp prevăzute pentru verificările tehnice la scadenţă ale echipamentelor/instalaţiilor pe care le deservesc, dacă producătorul nu a prevăzut un interval de timp mai mic.
(2) Rezultatele verificărilor/încercărilor tehnice se înscriu de către responsabilul cu supravegherea lucrărilor al persoanelor juridice autorizate, într-un registru de evidenţă al supapelor de siguranţă verificate/reglate, ţinut la zi şi întocmit conform modelului din anexa 5.
(3) Buletinul de verificare/reglare al supapei de siguranţă, eliberat de persoana juridică autorizată se anexează la cartea echipamentului/instalaţiei, partea de evidenţă a verificărilor.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
inspectorSSM, utilizator
buna ziua, in cazul in care societatea lucreaza in flux continuu, cum se poate face verificarea sub presiune a recipientilor ?
Si nu exista sisteme de back-up ce pot fi puse in functiune in momentul in care se face verificarea?

Daca nu... se opresc, se face verificarea, se remediaza ce este nevoie-daca este nevoie- si se repun in functiune.

Alta metoda nu vad...

Alte discuții în legătură

Frecventa inspectiilor rsvti justinsanero justinsanero Buna ziua, As dori sa va intreb care este frecventa inspectiilor RSVTI si cum este stabilita aceasta? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Fisa post rsvti-st rrramor rrramor Ma poate ajuta cineva, va rog, cu fisa de post a unui angajat pe functia RSVTI? multumesc (vezi toată discuția)
Stivuitoare - cu sau fara atestare iscir? pfm18i pfm18i Buna ziua, Pentru stivuitoare este obligatorie adeverinta ISCIR? Daca avem norme interne pentru utilizarea (moto - electro) stivuitoarelor, lucratorii care ... (vezi toată discuția)