avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrare intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrare intracomunitara

Buna ziua,

Pentru o societate care aplica regimul "TVA la incasare", daca urmeaza sa faca o livrare intracomunitara in Germania, se schimba ceva?

Va multumesc.
Toate cele bune.

Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 09:30, 6 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pentru livrare intracomunitara de bunuri , cu transport, este indeplinita conditia de scutire care se aplica in acest caz.E necesar sa declarati corect in D390 atat dvs cat si partenerul extern .
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
Constantin Vera, Contabil
Regimul de TVA la ncasare se aplica strict operatiunilor interne. De altfel, livrarea intracomunitara, de principiu, o facturati fara TVA (evident, daca sunt respectate conditiile prevazute de CF/Directiva 112/Regulament UE TVA).
Exista, totusi, o influenta asupra regimului de TVA la incasare a LIC, anume asupra nivelului cifrei de afaceri necesar a fi stabilit pentru incadrarea in plafonul de 2250000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare catre china - livrare germania crinarug crinarug O societate factureaza marfa catre o firma din China iar aceasta doreste ca marfa sa-i fie livrata in Germania. Se intocmeste factura catre China si aviz ... (vezi toată discuția)
Facturare si completarea declaratiilor marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. Cum trebuie emisa o factura pt \\" asigurarea cu personal in constructii\\" in Italia pt o pers.juridica ce are cod valid de tva in Italia ,de ... (vezi toată discuția)
Numar de tva care nu este valid in ue daclun daclun Trebuie sa fac o livrare intracomunitara in Italia. Firma din Romania (la care lucrez) trebuie sa faca livrarea si nu are numar de TVA valid in UE. Livrarea ... (vezi toată discuția)