BUNA. Am un baietel de 7 saptamani.
Vreau sa divortez de sotul meu pentru ca nu mai pot sa traiesc cu certuri, scandaluri, si sa ajung mai tarziu ca copilul meu sa fie traumatizat de toate lucrurile asta. Sotul meu ma bate. Nu am certificat medico legal. Decat acum imi voi face pentru baiata care am luato astazi. Cum as putea sa il decad de tot din drepturi?
Buna ziua,
Ma tem ca nu veti putea sa-l decadeti dar trebuie sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la mama.
Pana depuneti cererea de divort si pana se judeca solicitati URGENT in instanta emiterea unui ordin de protectie cu evacuarea agresorului din locuinta.
Sau mai bine ati pleca dvs. undeva pana puteti depune cererea de divort si pentru ordin de protectie.
Este de preferabil sa anuntati si politia dupa ce ati plecat sau daca vine după dvs. puteti solicita ordinul de protectie chiar de la dumnealor.
Am plecat
M-am mutat la parintii mei. Dar nu stau prea departe de locuinta lui. Daca va veni dupa.mine cu siguranta voi chema politia. Vroiam sa stiu ce sanse am sa castig custodia.copilui in instanta?
Am mai foat batuta dar nu am nici o davada. Asta este.singurul certificat pe care il am. Dar eu ma gandesc.ca poate cu un avocat bun as putea face ceva.
Aveti sanse foarte mari sa castigati stabilirea domiciliului copilului la dvs. ( adica copilul sa ramana cu dvs.) daca aveti posibilitatile pentru buna lui crestere ( sunteti ajutata de parintii, primiti alocatie si indemnizatie-o sursa de venit..., aveti o locuinta decenta...).
Tot in instanta puteti solicita si pensie alimentara de la tatal sau...
Cel mai bine ar fi sa va ajute un avocat macar cu redactarea cererii de divort si celelalte ce urmeaza dupa ( domiciliu copil, pensie alimentara, etc.), daca nu va permiteti unul pe tot parcursul procesului.
Decaderea din dreptul poate fi solicitata doar de autoritatea tutelara, dvs nu aveti calitate procesuala activa insa ati putea incerca sa obtineti exercitarea autoritatii parintesti in exclusivitate, stabilirea domiciliului minorului la dvs, pensie de intretinere, etc!
Ati putea sa obtineti si un ordin de protectie!
Contractati servicii avocatiale de consultanta pentru a va edifica pe deplin si pentru a discuta pe larg!