avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in perioada sarcinii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in perioada sarcinii

Buna ziua,
Insarcinata in 10 saptamani, dar imi doresc divortul. Sotul este agresiv, ma loveste in mod repetat. Nu am nici o dovada, certificat medico legal sau altceva.
El nu doreste sa divortam pentru ca vine un copil, dar eu nu mai pot rezista asa. Chiar azi m-a lovit cu pumnii si picioarele. Am plecat de acolo, am locuinta mea de dinainte de casatorie.
Intrebarea este: in cazul unei sarcini, el are dreptul sa refuze divortul?
Copilul la nastere ce nume va primi?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:20, 13 Iulie 2020
Bună seara,
Dacă soțul nu dorește divorțul atunci este exclusa varianta divorțului pe cale notariala, fiind posibila doar apelarea la instanta de judecata.
Dacă soțul nu dorește divorțul, va trebui să contactați un avocat și va adresați instanței.
În privința copilului, acesta va primi numele tatălui (cu toate drepturile și obligațiile legale) ,fiind conceput in timpul căsătoriei.
el poate refuza divortul din orice motiv, asta nu inseamna ca nu puteti divorta, dar va dura ceva mai mult.
Daca reusiti sa divorati si sa va reluati numele pana nasteti, numele copilului poate fi al dvs, sa aveti nume comun, desi ca tata in certificat il va avea pe el.
Dupa ce nasteti, va trebui ca iar sa va adresati judecatoriei ca sa se stabileasca felul in care veti exercita autoritatea parinteasca, locuinta copilului, pensia.. etc.
Si nu ar strica sa apelati la autoritatile statului daca este violent, sa obtineti un ordin de protectie...
Va multumesc pentru raspunsuri.

Pentru ordinul de protectie imi trebuie certificat medico legal?
Si daca da, cat dureaza un certificat medico legal sa fie eliberat?

Alte discuții în legătură

Cum pot castiga custodia copilului meu Mira1993 Mira1993 BUNA. Am un baietel de 7 saptamani. Vreau sa divortez de sotul meu pentru ca nu mai pot sa traiesc cu certuri, scandaluri, si sa ajung mai tarziu ca copilul ... (vezi toată discuția)
Divort în urma violentei domestice, doi copii minori DarSab DarSab Bună seara! Sunt angajată, mă pot duce să locuiesc în casa părintească. Sunt agresată psihic și fizic de soțul meu. Avem doi copii minori, de 3 și ... (vezi toată discuția)
Copilul meu Madalina.maria Madalina.maria Buna ziua ! Vin si eu cu o problema , tatal copilului mei a dat in mine astazi pentru simplul fapt ca nu am vrut sa ii las copilul sa plece cu el , a zis ca o ... (vezi toată discuția)