avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... baza legala pentru contraventii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

baza legala pentru contraventii

Ca angajator,: care este baza legala prin care pot ,,pedepsi'' un angajat care nu respecta masurile anticovid, in speta purtarea mastii de protectie in locurile si situatiile stabilite de amgajator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 6 Mai 2020
Puteti aplica sanctiuni disciplinare prevazute in Regulamentul de ordine interioara al firmei dvs., sanctiuni care trebuie sa fie in conformitate cu Codul muncii,
-art. 248 (1) Sancțiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârșește o abatere disciplinară sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din funcție, cu acordarea salariului corespunzător funcției în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăși 60 de zile;
c) reducerea salariului de bază pe o durată de 1—3 luni cu 5—10 %;
d) reducerea salariului de bază și/ sau, după caz, și a indemnizației de conducere pe o perioadă de 1—3 luni cu 5—10 %;
e) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Amenzile disciplinare sunt interzise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi la locul de munca Duca Catalina Duca Catalina Este legal sa se aplice amenzi la locul de munca de către șef? (vezi toată discuția)
Modalitatea de aplicare a amenzilor disciplinare CtrGabriel CtrGabriel Care este modalitate de aplicare al amenzilor disciplinare ? Amenzile disciplinare sunt interzise, conform art. 249 din Codul Muncii. ? (vezi toată discuția)
Sanctiuni disciplinare roxilex roxilex In urma unui raport de audit in care nu eu am avut cea mai mare parte de vina am fost sanctionata de catre institutie cu avertisment scris,apoi Inspectoratul ... (vezi toată discuția)