avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Valabilitate permis de conducere expirat imediat după ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Valabilitate permis de conducere expirat imediat după încetarea stării de urgență

Buna ziua! Permisul de conducere imi expira in 18 Mai 2020 dupa incetarea stari de urgenta.Vreau sa va intreb este valabil 90 de zile dupa expirarea stari de urgenta ,la fel ca si permisele care expira in perioada stari de urgenta?
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 10:31, 7 Mai 2020
Potrivit Ordonantei militare nr. 3/24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, Art. 12. – (1) Documentele care expiră pe perioada stării de urgență, eliberate de autoritățile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență.
Prevederea actuala se aplica doar documentelor care expira pe perioada starii de urgenta.

Potrivit MAI, "În ceea ce priveşte activitatea DRPCIV, documentele pentru care se prelungeşte valabilitatea până la încetarea stării de urgenţă sunt permisele de conducere româneşti, autorizaţiile de circulaţie provizorie, dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare şi ale permiselor de conducere eliberate de către serviciile publice comunitare regim premise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor la depunerea dosarelor de înmatriculare/transcriere/certificate de înmatriculare sau preschimbare permise de conducere româneşti/străine sau duplicate"

Dovezile în cauză sunt valabile până la primirea de către titulari/deţinători a certificatelor/permiselor de conducere livrate de către DRPCIV prin serviciile poştale.

Informatii despre actele necesare/programarea pentru preschimbarea permisului gasiti aici:
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie circulatie provizorie expirata dupa starea de urgenta eduarddragomir eduarddragomir Daca autorizatia de circulatie provizorie a expirat imediat dupa incetarea starii de urgenta, mai exact pe 20 mai 2020, mai pot circula cu masina inca 90 de ... (vezi toată discuția)
Permis conducere Damcri Damcri Dacă permisul de conducere îmi expira pe 1 aprilie 2020 iar programările pentru vizita medicala s-au anulat toate din cauza covid-19 pot sa ma bazez pe ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat / situatie de urgenta viktor20 viktor20 DRPCIV comunica pe 24 martie 2020: \"In conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind ... (vezi toată discuția)