avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Legea 19/2020 actualizari
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Legea 19/2020 actualizari

Buna ziua,

In baza legii 19/2020 cu actualizarile aferente va rog sa imi clarificati urmatoarele aspecte:
1. Este necesara aprobarea concediului pentru supraveghere copil din partea angajatorului in cazul in care nu activeaza intr-un sector strategic prevazut in ordonanta? Sau mai degraba cererea este doar o formalitate, angajatorul avand obligatia sa accepte solicitarea atata timp cat este documentata corespunzator?
2. Care este perioada pe care se poate solicita astfel de concediu de supraveghere copil tinand cont ca institutiile de invatamant isi reiau activitatea in Septembrie? Este inclusa si perioada de vacanta? 16 Mai -> ....?
3. Angajatorului ii este interzisa disponibilizarea/desfintarea postului angajatului intors din concediu de supraveghere copil pe o perioada de 6 luni de la reluarea activitatii?
4. Cum se poate afla daca angajatorul a beneficiat de ajutor de stat pentru somaj tehnic/concediu supraveghere copil in aceasta perioada aferenta starii de urgenta - somaj tehnic - concediu de supraveghere copil?

Va multumesc anticipat pt raspunsuri cat mai detaliate si concrete pe cat posibil facand legatura la un cadru legislativ.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2020
ab17, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu medical cand colegii sunt in somaj tehnic gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, In prezent ma aflu in zilele libere platite pt scoala inchisa pana pe data 6 aprilie, deoarece in timpul vacantei nu este valabilă legea ... (vezi toată discuția)
Mai am 5 zile de concediu pe 2020. daca am fost in somaj tehnic ... ZhCarmen ZhCarmen Mai am 5 zile de concediu pe 2020. Daca am fost in somaj tehnic mai am dreptul la toate 5? Sau se taie din ele? Am fost anu tata ca din 5 ,mai am 1 de luat pt ... (vezi toată discuția)
Zile libere supraveghere copil Rodicamany Rodicamany Sotul beneficiaza de zile libere pentru supraveghere copil pana la 12 ani in perioada suspendarii cursurilor , daca sotia are mai multe contracte de munca cu ... (vezi toată discuția)