avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Separația de bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Separația de bunuri

O intrebare: daca este facuta separația se bunuri prin conventie,căsătoria nefiind desfăcută,la moartea unuia dintre soți,celalalt moștenește patrimoniul celui decedat? Va multumesc
Da, moștenește o cotă, a cărei întindere depinde de rudele sotului decedat, cu care vine împreună la mostenire.
Separația de bunuri nu afectează dreptul la moștenire al sotului supraviețuitor.
Buna ziua,

Cotele -parti din dreptul de proprietate nu sunt afectate de conventia de separatie de bunuri.

Sotul are calitatea de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)