avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data sfarsit suspendare CIM si data incetare suspendare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data sfarsit suspendare CIM si data incetare suspendare

Buna ziua,

Avem o angajata care doreste sa-si reia activitatea dupa ce, timp de aproape 2 ani, a stat in CIC.
Doreste sa revina la serviciu maine, 12. 05.2020.

Astazi va trebui sa incetez in Revisal suspendarea CIM-ului.
Nu-mi este clara diferenta dintre data de sfarsit suspendare si data incetare suspendare. Eu cred ca data de sfarsit a suspendarii este 11.05.2020, ultima zi in care angajata are contractul suspendat, iar data de incetare suspendare este prima zi de lucru. Este corecta gandirea mea?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Diaconescu Irina , utilizator 10:04, 14 Mai 2020
data de sfarsit suspendare = data incetare suspendare
Multumesc. Ca sa fiu sigura ca am inteles, angajata a anuntat ca doreste sa revina la serviciu pe 12.05.2020, deci eu astazi, 11.05.2020, ultima zi cand angajata are crt. suspendat, trebuie sa incetez suspendarea in Revisal, dar de maine isi reia lucrul. Nu ar trebui ca data de maine sa fie considerata data de incetare suspendare, adica data de la care redevine activ contractul?
Intr-adevar, 11.05 = data de sfarsit suspendare = data incetare suspendare
Data de -sfirsit suspendare- este ultima zi in care salariatul nu merge la munca, iar data de- incetare suspendare - este prima zi de munca, de dupa perioada de suspendare. Deci ,daca ultima zi de suspendare este 11,05,.2020, vom trasmite in REVISAL data de incetare suspendare 12,05,2020. Incetare suspendare se opereaza in REVISAL cel putin cu o zi mai inainte( in cazul nostru in data de 11,05,2020)
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
ANESCU MARIA, utilizator
Buna dimineata,

Va multumesc frumos pentru clarificari, asa am gandit si eu si asa am inregistrat in Revisal.

O zi frumoasa,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare cfp margineanvalentina margineanvalentina Buna ziua, am un angajat cu contract suspendat pentru CFP(interes personal) in perioada 25.03.2020-15.05.2020. Angajatul doreste sa revina la munca incepand ... (vezi toată discuția)
Data sfarsit suspendare=data incetare suspendare? gabrieladina gabrieladina In cazul unei angajate care revine de pe CCC, cand se opereaza in revisal incetarea suspendarii, data incetarii suspendarii este identica cu data sfarsitului ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare si inregistrare incetare contract in revisal cris2279 cris2279 O salariata revine din co crestere copil (2 ani) la data zz. La data zz-1 ea face cerere pentru reluarea activitatii incepand cu zz si in acelasi timp isi ... (vezi toată discuția)