avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil si divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil si divort

Buna ziua.Sunt mama,fetita are 1 an si 8 luni,si am parasit caminul conjugal fara sa bag divort.In tot acest timp,sotul care traieste in alta tara,nu s-a schimbat cu nimic.Nu ne-a ajutat cu niciun ban,eu avand si un credit la care el nu a mai platit rata.Eu intrand in panica,am jucat online restul de bani de pe card sa ii recuperez probabil pe toti,si sa ajung sa nu mai am rate.Insa am pierdut.A trebuit sa ii spun lui adevarul.Vrea sa ma intorc si sa achitam creditul ,muncind.
Pe viitor daca vreau sa divortez,poate obtine custodie totala din aceasta cauza? Pentru ca am jucat la jocuri de noroc online? Imi este foarte teama
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
Dia91, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dia91 , utilizator 12:52, 13 Mai 2020
Ați făcut o foarte mare prostie. Însă fiind părintele care se ocupa de copil și alături de care acesta locuiește, dacă aveți un job și puteți sa ii asigurați condiții nu cred ca o sa pierdeți domiciliul. Cu o singura condiție și anume ca ce s-a întâmplat cu banii, faptul ca jucați sa fi fost doar o întâmplare nu o problema cu care încă va confruntați. Iar asta depinde și de suma pierduta, ca una e sa fi fost naiva și sa fi pierdut câteva sute pana la câteva mii și alta este sa fi pierdut mult mai mult.
Dacă soțul dovedește ca sunteți dependenta de jocurile online atunci are șanse serioase sa câștige domiciliul copilului la el.
Autoritatea părintească va fi cel mai probabil comuna. De asemenea în cazul unui divorț o sa rămâneți cu datoria și va trebui cel mai probabil sa îl despăgubiți și pe el pentru partea lui de bani pe care ați pierdut-o.
Multumesc! Atunci trebuie sa ma reintorc,sa imi platesc tot creditul,sa nu se mai repete,si este ok?planuiam peste 1 an sa divortez.Poate pana atunci,se mai uita cum se spune momentu.

Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
gi-jane2, moderator
Nu trebuie neapărat sa va întoarceți la el, mergeți la servici și plătiți ratele la credit, o sa aveți și pensie alimentara din partea soțului, o sa va fie mai ușor.
Cred ca doar va amenință, dacă dorea sa crească copilul se implica pana acum, nu va lăsa să vă descurcați singura.
Si mai e un lucru.Cum demonstreaza ce am facut,daca nu are apeluri inregistrate si nici mesaje clare? Ma voi angaja si voi platii totul.Acolo sigur v-a face violenta din nou.Ulterior voi divorta.In Instanta nu ar avea nicio dovada fizica ca am jucat acei bani.Nu?Pentru ca problemele noastre,sunt altele oricum.Si mult mai grave.
Și dacă sunteți întrebata aveți de gând sa mințiți în instanta? Adică după ce ați jucat și ați pierdut în mod inconștient o grămadă de bani sa ajungeți sa și mințiți sub jurământ? V-aș sfătui sa nu persistati în comportamente disfuncționale și acum ilegale.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Jocurile de noroc si dependenta cipi_uzzy cipi_uzzy de un an sunt dependent de jokurile de norok....am pierdut,prieteni,bani inkrederea in toata lumea si tot nu pot sa ma opresc........ce e de facut???????? (vezi toată discuția)
Pot castiga custodia copilului? souchy souchy Buna seara!Am parasit domiciliul conjugal la sfarsitul lunii noiembrie 2016 din cauza violentelor fizice si verbale.In momentul in care m-am mutat i-am ... (vezi toată discuția)
Sotul jucator de pacanele ameninta ca-mi ia tot din casa (la partaj) sierra sierra Buna seara. Am nevoie de niste sfaturi serioase. Nu am pe cine sa intreb si am incredere in forumul asta. Mi-e greu sa scurtez povestea dar o sa ... (vezi toată discuția)