avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CERTIFICAT MEDICAL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CERTIFICAT MEDICAL

Buna ziua, daca o angajata are functia de baza la alt angajator si intra in prenatal , la angajatorul unde are functia secundara zilele baza de calcul pe ultimele sase luni nu sunt complete, angajatorul unde are functia secundara este obligat sa ceara adeverinta de la celalalt angajator si sa ii completeze media pe ultimele sase lunii ? Sau poate sa-ii calculeze media la cate zile are lucrate la functia secundara ?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 16:54, 13 Mai 2020
Angajatorul plateste indemnizatia doar daca este indeplinita conditia de stagiu de cotizare la acesta.

Ordinul nr.15/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate

ART. 58
(1) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situaţii dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator, dacă la fiecare dintre angajatori îndeplineşte condiţia privind stagiul de asigurare, precum şi pentru situaţiile prevăzute la art. 9 şi 31 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare. În aceste cazuri, primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt încadrată cu două norme complete, una de ... Andreea Dana M Andreea Dana M Bună ziua, Sunt încadrată cu două norme complete, una de baza si una secundara, la doua locuri de munca diferite. Care este procedura in acest caz pentru ... (vezi toată discuția)
Copii concediu medical cu sau fără stampila și semnătura. bună ziua! as vrea sa știu dacă în cazul concediului medical, ... ioana.steaua ioana.steaua Bună ziua! As vrea sa știu dacă în cazul concediului medical, dacă eu lucrez la 3 scoli și la fiecare trebuie sa duc copii de pe concediu, este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o angajata pe perioada nedeterminata cu 1 ora/luna ... mopy mopy Buna ziua. Am o angajata pe perioada nedeterminata cu 1 ora/luna care mi-a trimis certificat medical pentru concediu de maternitate. ea este angajata si la ... (vezi toată discuția)