avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Casa de discuri (Label)
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Casa de discuri (Label)

Salutari!
As dori sa imi fac o casa de discuri (label) insa nu sunt sigur de ce ar fi nevoie ca sa pot sa vand muzica (in afara de codul CAEN). Cunosc un artist si intentionez sa platesc pentru distribuirea muzicii insa nu stiu cum pot sa dovedesc d.p.d.v. legal ca veniturile provin din muzica artistului. Este necesar un contract cu artistul? Daca da, un simplu contract ar fi suficient sau este absolut necesar sa ma inregistrez la OSIM sau echivalentul acestuia din lumea muzicala?
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Magazin online de muzica smarty67 smarty67 Ma poate indruma si pe mine cineva?....vreau sa-mi deschid un magazin online de muzica cu download piese direct de pe site. Imi trebuie ceva autorizatii? Eu am ... (vezi toată discuția)
Muzica la petreceri, nunti... ref. dreptul de autor edia76 edia76 buna ziua! Am o situatie de rezolvat si am apelat la dvs... in speranta unei rezolvari. Stiu pe cineva care lucreaza la o firma care organizeaza nunti, ... (vezi toată discuția)
Cadru juridic trupa muzicala creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Un prieten are o trupa muzicala si o buna perioada a activat mai mult underground, fara prea multe incasari. Pentru ca vor sa inceapa sa presteze ... (vezi toată discuția)