avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere asociatie locatari

Bună ziua! Am o dauna în apartamentul achiziționat. Bănuiesc ca este din cauza coloanei de apa comuna, de exemplu infiltrarea în perete a condensului de pe țeava principala de apa rece. Am fost la asociația de locatari, dorind sa fac o cerere prin care sa îmi trimită pe cineva avizat sa verifice de unde anume este problema, și...m-au refuzat spunând ca nu au contract cu nici o firma de intervenții. As avea nevoie de un model de cerere către asociația de locatari, pe care o sa fie nevoiți sa mi-o înregistreze. Am vorbit și cu cei de la asigurări, ei mi-au spus ca asociația este obligata sa trimită pe cineva, i diferent dacă are sau nu contract.
Cel mai recent răspuns: Elenalexa , utilizator 15:47, 15 Mai 2020
Conform dispozitii in vigoare asociatiile de locatari aveau obligatia sa se desfasoare demersurile birocratice pentru transformare in asociatii de proprietari
Puteti redacta solicitare oficiala catre presedintele de asociatie in care detaliati situatia si solicitati cu termen concret de solutionare verificarea instalatiei comune aferente
Puteti sa contactati operator economic autorizat care sa verifice si sa concluzioneze statutul instalatiei care a generat prejudiciile ,concluzii pe care le prezentati presedintelui de asociatie de proprietari
Daca presedintele de asociatie de proprietari este reticent in a dispune masurile necesare executarii reparatiei instalatiei parte comuna aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Daca instalataia care a generat prejudiciul reprezinta parte comuna ,reparatia acesteia intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari care se infinteaza cu scopul administrarii partii comune de condominiu
Daca statutul instalatiei care a generat prejudiciul este de parte comuna ,puteti notifica oficial presedintele de asociatie de proprietari cu obligatia dispunerii amsurilor necesare remedierii-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Mulțumesc pentru răspuns. Astăzi am înaintat cerere către asociație și cu câteva grimase aferente, au înregistrat-o. Luni vin și eu cu firma avizata pe asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. pe scurt: administrator anunțat verbal că avem ... goodspeed goodspeed Bună ziua. Pe scurt: Administrator anunțat verbal în februarie că avem infiltratii de apă de pe acoperis, restul conversațiilor ținute pe whatsapp via ... (vezi toată discuția)
De un an de zile mă încerc să conving asociația să repare o porțiune de pe acoperiș și nu reușesc, spun că oamenii nu vor să contribuie cu bani. cum se poate rezolva această situație? Florinacios Florinacios Locuiesc într-un bloc de garsoniere la etajul 3 si am fost inundat din cauza coloanei apei pluviale. S-au facut reparatii pe acoperis pe coloana mea (refacut ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde de infiltratiile de apa ,tinind cont ca stau la ultimul etaj? Gino1982 Gino1982 Salut.Numele meu e ionut.Acum 6 ani am cumparat un apartament in Iasi centru.Inca de atunci mi am dat seama de infiltarea apei de ploaie.In urmatorii ani am ... (vezi toată discuția)