Bună ziua! Am o dauna în apartamentul achiziționat. Bănuiesc ca este din cauza coloanei de apa comuna, de exemplu infiltrarea în perete a condensului de pe țeava principala de apa rece. Am fost la asociația de locatari, dorind sa fac o cerere prin care sa îmi trimită pe cineva avizat sa verifice de unde anume este problema, și...m-au refuzat spunând ca nu au contract cu nici o firma de intervenții. As avea nevoie de un model de cerere către asociația de locatari, pe care o sa fie nevoiți sa mi-o înregistreze. Am vorbit și cu cei de la asigurări, ei mi-au spus ca asociația este obligata sa trimită pe cineva, i diferent dacă are sau nu contract.
Conform dispozitii in vigoare asociatiile de locatari aveau obligatia sa se desfasoare demersurile birocratice pentru transformare in asociatii de proprietari
Puteti redacta solicitare oficiala catre presedintele de asociatie in care detaliati situatia si solicitati cu termen concret de solutionare verificarea instalatiei comune aferente
Puteti sa contactati operator economic autorizat care sa verifice si sa concluzioneze statutul instalatiei care a generat prejudiciile ,concluzii pe care le prezentati presedintelui de asociatie de proprietari
Daca presedintele de asociatie de proprietari este reticent in a dispune masurile necesare executarii reparatiei instalatiei parte comuna aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Daca instalataia care a generat prejudiciul reprezinta parte comuna ,reparatia acesteia intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari care se infinteaza cu scopul administrarii partii comune de condominiu
Daca statutul instalatiei care a generat prejudiciul este de parte comuna ,puteti notifica oficial presedintele de asociatie de proprietari cu obligatia dispunerii amsurilor necesare remedierii-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Mulțumesc pentru răspuns. Astăzi am înaintat cerere către asociație și cu câteva grimase aferente, au înregistrat-o. Luni vin și eu cu firma avizata pe asa ceva.