avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Chirias in garaj.
Discuție deschisă în Executare silită

Chirias in garaj.

Buna ziua. Recent,am cumparat un garaj.Garajul respectiv are un chirias.Chiria catre fostul proprietar este platita pana in data de 01.06.2020.Am notificat respectivul chirias sa elibereze garajul la data respectiva acesta refuzand vehement pe motiv ca vrea sa isi prelungeasca sederea. Care ar fi solutia sa intru in totalitate in drept?

Multumesc.
Dvs. va subrogati drepturilor si obligatiilor locatorului initial. cel care a vandut a adus la cunostinta existenta acestui contract de locatiune si faptul ca a fost achitata chiria pana in iunie 2020?

Oricum, trebuie studiat si contractul, trebuie vazut daca s-au respectat prevederile din Codul Civil vis-a-vis de instiintare, etc.
Dansul nu are nici un fel de contract cu proprietarul anterior,doar intelegere verbala. Eu am cumparat garajul cu toate actele,legal. Ce imi ramane de facut dupa data de 01.06.2020?
In cazul acesta, va trebui sa il evacuati. Actiune in instanta si evacuarea sa. Ocupa fara drept.
Mai puteti incerca sa il notificati, sa ii explicati ca daca nu va parasi de buna voi garajul va fi nevoit sa plateasca si cheltuieli de judecata, etc.

Dar asta va intreb: vanzatorul a spus ca are un chirias care i-a achitat pana la 01.06.2020? Pana la urma, omul i-a dat bani.

Stefan91219 a scris:

Dansul nu are nici un fel de contract cu proprietarul anterior,doar intelegere verbala. Eu am cumparat garajul cu toate actele,legal. Ce imi ramane de facut dupa data de 01.06.2020?

Da. Dar problema este ca dupa acea data chiriasul nu vrea sa paraseasca garajul.Nu vrea sa ne dea nici cheie de la lacat. De "chirie" nici nu a fost vorba.

Dupa 1 Iunie, am dreptul de a taia lacatul de pe garaj, poate in prezenta Politiei, cu toate ca el are bunuri acolo? Evident, nu am nevoie de bunurile lui.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2020
Stefan91219, utilizator
Ce atâta tevatura ,după 1/06/2020 eu unul sparg lacătul si lucrurile afara.
Bine înțeles că ii dau tel in prealabil sa ii spun ca ii scot afara lucrurile.
Asta ca am bun simț.

Alte discuții în legătură

Închiriere fără contract. chiriașul nu respectă învoiala. ce pot face? MirelaZaharia MirelaZaharia Urmăresc acest forum de mulți ani și am văzut că există oameni de bine și sfaturi pertinente, de specialitate. Acesta este motivul pentru care solicit ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi elyn elyn Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Am inchiriat unei personae apartamentul si a expirat contractual de inchiriere, ... (vezi toată discuția)
Cum pot da afara un chirias care nu a mai platit chiria si nici intretinerea? Tzuca1997 Tzuca1997 Buna ziua, Nu stiu ce demersuri legale trebuie sa fac pentru a da afara un chirias persoana juridica, care a inchiriat un spatiu de la mine persoana fizica, ... (vezi toată discuția)