avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce se intampla cu romanii din casele de batrani din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce se intampla cu romanii din casele de batrani din diaspora care sunt obligati sa produca procuri speciale pentru mandatari in 2020?

Din Martie 2020 batranii au murit de covid-19 in masa. In Montreal Canada sunt peste 2000 de batrani din casele de batrani morti in timp de doua luni. Prin urmare Batranii de aici si din multe alte tari care-si repecta cetatenii au decis sa blocheze accesul din afara in casele de batrani. Ei nu pot fi deplasati decat la spital cand sunt in situatii critice dupa care sunt testate si intra in carantina inainte sa revina in casa de batrani. in acelasi timp Romania continua sa ceara acestor batrani sa produca aceste mizerii de Procuri Speciale. care continua sa expire. Statul Roman nu a gasit nici o solutie la problema, stiind faptul ca deciziile de isolare complete a caselor de batrani este pe o perioada nelimitata de timp. Singura solutie ar abrogarea acestei legi abusive care scoate din drepturi zeci si sute de mii de pensionari.
Am contactat oficialitatile si se evita luarea unei decizii dat fiind faptul ca pensionarii nu reprezinta o prioritate.
Ce trebuie facut avand in vedere ca statul roman si partidul aflat la putere nu are nici un interes sa plateasca pensile oamenior ...si se folosesc de aceasta situatie complicate pentru a sista pensiile batranilor din casele de batrani?

Alte discuții în legătură

Soarta unui om batran - ce obligatii are statul? noiklosa noiklosa Buna ziua, Hristos a-nviat ! Problema pe care vreau sa o expun este un pic mai complexa, motiv pentru care o si expun atentiei celor care poate ca au o ... (vezi toată discuția)
Respingere pensie limita de varsta vera58 vera58 Am depus dosarul de pensionare in luna septembrie a.c. am vechime calculata de 28 ani si 7 luni ,sunt femeie si anul nasterii este 1958. Am atasat adeverinta ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? VictorArditti VictorArditti Povestea mea este una trista. Am cumparat un apartament intr-un bloc nou, super misto totul. Dupa 10 ani acesta a ajuns ghetou, mizerie si golani peste ... (vezi toată discuția)