avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen soluționare accidente rutiere usoare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen soluționare accidente rutiere usoare

Bună ziua,
Am fost implicată la mijlocul lunii ianuarie 2020 într-un accident rutier ușor. Doamna cu care am avut accidentul nu a fost dispusă să soluționăm incidentul amiabil, așa că ne-am prezentat la biroul de accidente ușoare. Doamna s-a prezentat prima, mașina mea neputând fi transportată în timp util. Din acest motiv declarația mea fost preluată de un alt agent decât cel ce a preluat dosarul. Amândouă am depus declarația în termen de 6 ore de la producerea accidentului. S-a convenit că în maxim o săptămână să se programeze o confruntare a autoturismelor. Din nefericire ne aflăm la jumătatea lui mai, iar această confruntare nu a fost programată. Există vreo prevedere legală care sa impună un termen maxim pentru soluționarea dosarelor de accidente rutiere ușoare?
Cum recomandați să repar mașina încât să îmi păstrez dreptul de a revendica reparația în condițiile unei soluționare favorabile mie?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2020
BifrostR, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier mikiutza mikiutza In urma cu aproape 2 ani am avut un accident de circulatie cu victime !Eu ma aflam la volanul masinii mele iar pe aceeasi directie de mers, se deplasa un ... (vezi toată discuția)
Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)
Accident auto fără victime declarat la poliție, verificat în teren de agent dar fără a fi luată o decizie, și fără a primi dovadă de reparație. care e termenul legal de comunicare? Vicktoras Vicktoras Buna dimineața! Va rog să mă ajutați în următoarea speță: Aflându-ma in București, am fost acroșat pe partea dreapta de un autoturism, într-o ... (vezi toată discuția)