avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto fără victime declarat la poliție, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto fără victime declarat la poliție, verificat în teren de agent dar fără a fi luată o decizie, și fără a primi dovadă de reparație. Care e termenul legal de comunicare?

Buna dimineața! Va rog să mă ajutați în următoarea speță:
Aflându-ma in București, am fost acroșat pe partea dreapta de un autoturism, într-o intersecție! Fiecare din noi, conducătorii auto, ne-am dat dreptate sieși cu argumentele noastre astfel încât nu s-au putut ajunge la înțelegerea amiabila. Am ajuns la biroul accidente ușoare din incinta Cobălcescu și aici agentul de circulație ne-a dat două declarații , cate una pentru fiecare să declarăm cum s-a petrecut eveniment-ul . Nici aici nu s-au ajuns la un numitor comun. Agentul ne-a pus sa citim declarațiile cu voce tare astfel încât să audă cu celălalt ce a declarat fiecare, iar când cel ce m-a accidentat a citit agentul l-a întrebat dacă este sigur că așa a făcut, deoarece din declarație reieșea că mergea ilegal,acesta corectând ulterior declarația. În final nu s-au completat o dovadă de reparație și nu sa comunicat, după ce a făcut poze la ambele mașini că vom fi contactați telefonic, după ce se va deplasa domnul agent la intersecția cu pricina să vadă exact locul unde s-a petrecut evenimentul urmând a ne contacta ulterior sa ne întâlnim toți trei să aflăm decizia dumnealui. Care este termenul legal pentru aceasta "verificare " pe teren și dacă îmi pot repara mașina până se ia această decizie că sa nu stau cu mașina în situația aceasta până elucidează misterul?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:02, 1 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
LA MULTI ANI!
In cazul accidentelor de circulatie fara victime nu exista obligatia si nici practica ca agentul de politie si nici practica deplasarii agentului de politie la locul accidentului. In Codul rutier este prevazut in mod expres ca in cazul accidentelor in urma carora au rezultat numai pagube materiale organele de politie nu se deplaseaza la locul accidentului.. Probabil ca agentul de politie nu cunoaste bine locul producerii accidentului.
Nu asteptati sa va contacteze agentul de politie. Dupa data de 4 sau 5 ianuarie 2019 sunati-l cat de des este nevoie, chiar si zilnic. Consider ca o perioada de 7 ... 10 zile incepand cu data de 3 ianuarie 2019 este rezonabila pentru rezolvarea problemei si intocmirea procesului verbal de contraventie..
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, vinovata nu recunoaste gams gams Buna seara, revin cu o problema cu care m-am confruntat pe data de 13, ironic. 2 benzi, prima obligatoriu dreapta, a doua oligatoriu stanga. Eu eram incadrat ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am urmatoarea speta: in 2 februarie 2021, sunt implicat ... caut.raspunsuri93 caut.raspunsuri93 Buna seara. Am urmatoarea speta: In 2 februarie 2021, sunt implicat intr-un eveniment rutier, mai exact am oprit masina dupa indicatorul ,,STOP\" in ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna rca gherghebogdan89 gherghebogdan89 Stabilire incorecta culpa comuna RCA cu sofer strain si masina inchiriata : Mai jos povestea pe larg  Constatul amiabil este singurul document semnat si ... (vezi toată discuția)