avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 153/2017 aplicata in mod diferit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 153/2017 aplicata in mod diferit

Daca in cadrul unui serviciu din administratia publica locala este nevoie de anumite functii specifice pentru a desfasura activitatea, trebuie aplicat art. 28 ?
Aceste functii nu se gasesc in nomenclator dar sunt prezente in anexele legii 153/2017, mai exact la unitati de navigatie. Ma refer la nomenclatorul functiilor din administratia publica locala.
Daca aceste functii nu exista in nomenclator, cum poate fi platit un angajat in baza functiei pe care o detine?
Personal consider ca trebuia aplicat art.28 impreuna cu art.39 din legea 153/2017, legat de modalitatea de plata a unor functii pentru care nu exista functie similara in plata.
In acest fel,modalitatea de calcul a salariilor ar fi fost aplicata la fel pentru toti angajatii serviciului si nu ar fi existat discriminari prin aplicarea legii in mod diferit.
Exemplu.....in 2018 salariul unor salariati a fost acordat la maximul prevazut de lege iar pentru altii a fost efectiv micsorat pe net. Pentru ca s-a majorat cu 25% si au fost eliminate sporuri de 20%. Si nu s-au luat in calcul nici transele de vechime.
Cum considerati ca trebuia aplicata legea in acest caz?

Alte discuții în legătură

Promovare - cum se va calcul salariul ? ce prevederi legale se vor aplica ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu un raspuns ! In urma unui examen, 3 salariati au fost promovat pe un grad profesional imediat ... (vezi toată discuția)
Transformare post contractual in functie publica conf. oug 57/2019 - salarizare? eagle_free eagle_free Buna ziua! As dori o lamurire in legatura cu transformarea unui post de contractual intr-o functie publica. Concret, eu detin postul de natura contractuala ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii cadru nr.153/2017 Augustinusz Augustinusz Bună ziua! Am o întrebare în legătură cu aplicarea legii-cadru nr.153/2017. În iulie 2017 au avut loc măriri salariale la Administrația publică ... (vezi toată discuția)