avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire indemnizatie de la 2 la 3 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire indemnizatie de la 2 la 3 ani

Buna ziua,
Am un baietel de 1 an si 10 luni, urmand sa implineasca 2 ani pe 10 iulie. In luna februarie 2020 a fost diagnosticat cu intarziere de dezvoltare cu elemente specifice autismului si a fost programat in 12 martie la Centrul de Sanatate Mintala la evaluare pt a se stabili nivelul lui, dar evaluarea s-a anulat deoarece psihiatrul, sef de sectie, a intrat in izolare. Dupa o saptamana am luat legatura cu ei si mi-au spus ca in perioada starii de urgenta este totul blocat. Am incercat sa aflu de la Indemnizatii si Comisia de handicap, ce se intampla cu indemnizatia mea, avand in vedere ca totul este blocat, eu nu am certificatul necesar obtinerii prelungirii si nici tatal nu isi ia luna lui. Nimeni nu ma lamureste concret pe caz, mi se da copy-paste legea prin care mi se spune ca se prelungeste tot pe perioada starii de urgenta. Poate pana la 1 iunie, reusim sa facem dosarul de prelungire, dar nu stiu daca se ia in calcul sa mearga indemnizatia mai departe. Ce se intampla in cazul asta? Eu pierd indemnizatia pe o luna sau mai mult? Exista prelungire si in cazul nostru, neavand nici o hartie la mana ca s-a amanat totul si nu din cauza noastra? Sunt in evidenta celor de la centru din ianuarie, dar nimic mai mult. Exista alte solutii sa nu pierd indemnizatia? Multumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum ma pot proteja legal, in situatia in care mama ... mona constantin mona constantin Buna ziua, Cum ma pot proteja legal, in situatia in care mama mea, in varsta de 88 de ani, care locuieste singura intr-un apartament de 2 camere, imi refuza ... (vezi toată discuția)
Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ... natasav natasav Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Indemnizația Gherasim Marcela Gherasim Marcela Indemnizația pentru creșterea copilului se termină pe data de 15 aprilie am inteles ca se poate prelungi pe toata durata stări de urgență,Se prelungește ... (vezi toată discuția)