avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... srl cu probleme
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

srl cu probleme

Buna seara,

Intr-un SRL cu doi asociati( 50% si 50%) s-au adunat datorii de cca 70000 ron fata de stat(tva, impz pe sal,cas, cass, somj..).Fata de furnizori nu exista dotorii mari, ele putand fi acoperite cu incasarile de la clienti.

Unul dintre asociati este si administrator.

Firma nu poate plati aceste datorii si vor sa inchida firma , dar nu stiu cum, astfel incat la datoriile existente sa nu se mai calculeze majorari de intarziere in continuare.Imi puteti spune cum anume se poate face aceasta, inghetarea datoriilor...sa nu se mai calculeze majorari ..caci astfel nu vor mai plati niciodata?

Si daca firma nu are de unde sa plateasca aceste datorii se poate ajunge la executarea administratorului, ca persoana fizica?

Daca se executa administratorul celalalt asociat nu este si el obligat la plata a jumatate din datorii?

Va multumesc
O seara placuta
Cel mai recent răspuns: Isabela Elena Adam , Consilier juridic 18:52, 26 Decembrie 2009

cum anume se poate face aceasta, inghetarea datoriilor...sa nu se mai calculeze majorari ..caci astfel nu vor mai plati niciodata?

De la data deschiderii procedurii de insolventa nu se mai calculeaza accesorii.
Atragerea raspunderii patrimoniale personale a persoanelor vinovate de faliment se poate face numai strict pentru faptele prevazute la art 138 din lege 85/2006
Neavand datorii catre furnizori, ci doar dotorii fata de stat se poate intra in procedura de insolventa?
nu va grabiti, incepand cu data de 18 ianuarie 2010, intra in vigoare legea concordatului preventiv si mandatului ad-hoc (legea nr.381/2009) si atunci va adresati presedintelui tribunalului cu o cerere de mandat ad-hoc.
Contacta-ti un practician in insolventa/avocat sa va explice procedura.
Nu va aruncati cu capul inainte, se poate iesi mult mai elegant din aceasta dificultate conform noii legi.
debitorul poate formula cerere de deschidere a procedurii insolventei chiar daca are doar datorii la bugetul consolidat al statului.
Debitorul mai are posibilitatea de a apela la concordatul preventiv. Conditia esentiala este sa fie de buna credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea concordatului ContSters120042 ContSters120042 pentru toti colegii interesati: [i]\"Legea concordatului preventiv – testul modern al insolventei Postat de Gheorghe Piperea in \"Falimentul febletea ... (vezi toată discuția)
Concordat preventiv cioarec carmen cioarec carmen O firmă care are datorii la bugetul de stat poate cere concordatul preventiv ? (vezi toată discuția)
Concordat preventiv brendissima brendissima Un debitor-SRL impotriva caruia s-a introdus cerere pt deschiderea procedurii de insolventa (fara sa existe incheiere de deschidere a procedurii-inca) mai ... (vezi toată discuția)