avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitii masini second hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitii masini second hand

Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? Mutumesc!
Cel mai recent răspuns: Dl_Sandu , utilizator 13:57, 23 Ianuarie 2022
Platiti TVA in tara din UE de unde cumparati masini pana atingeti plafonul de achizitii de 10.000 euro si le vindeti in Romania fara TVA.

Trebuie sa va inregistrati platitor de TVA in relatiile intracomunitare dupa depasirea plafonului de achizitii de 10.000 euro, nu mai platiti TVA in tara de unde cumparati, dar platiti TVA la intrarea in tara a masinilor si le vindeti in Romania fara TVA.

Trebuie sa va inregistrati platitor de TVA si in Romania dupa depasirea plafonului de vanzari de 300.000 lei (65.000 euro la data aderarii Romaniei la UE, 01.01.2007) nu mai platiti TVA in tara de unde cumparati, nu mai platiti TVA nici la intrarea in tara a masinilor, dar le vindeti in Romania cu TVA.
Multumesc mult pentru raspuns, am uitat sa specific, masinile le cumpar de pe o platforma de licitatii auto ,,AUTO1,, care aplica regimul special pentru bunuri sh, nu apare tva pe factura la pret masina, doar la factura taxe si transport.
In acest caz ramane valabil raspunsul anterior?
Daca masinile sunt cumparate de firma ca marfa (adica, spre revanzare) se aplica ce am spus mai sus.

Multi samsari cumpara masini in nume propriu, dar incet, incet, se va impozita si zona asta.

O solutie ar fi sa se faca actele direct intre fostul proprietar din alta tara, persoana fizica, si noul proprietar, de asemenea, persoana fizica, iar dumneavoastra incasati doar diferenta sub forma de comision
Da, masinile sunt cumparate de firma ca marfa, pana acum am cumparat in valoare de 8000 E de aceea va intreb ce sa fac in continuare ce declaratii trebuie depuse la anaf?Intentionez sa mai cumpar si as depasi plafonul de 10000E. ,Multa stima!
La regimul marjei, in cazul achizitiilor de pe platforme de licitatii, baza impozabila pentru TVA o reprezinta marja fiscala (pret vanzare-cost achizitie).
Fiindca veti avea si servicii intracomunitare (logistice, taxa licitatie, transport), trebuie sa solicitati obligatoriu, de la inceput, inregistrarea in scopuri de TVA intracomunitar in baza art. 317. Pentru acestea veti datora 19% TVA si veti depune D301 si D390.

Alte discuții în legătură

Tva marja de profit masini second hand? Dl_Sandu Dl_Sandu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : Cum se calculeaza tva la marja de profit dupa achizitionarea si vanzarea unui autorurism second hand ? La pretul de ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu niște lămuriri într-o speță legată de achiziții intracomunitare de bunuri cu marja și servicii IVANIULIANA23 IVANIULIANA23 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: am o microintrepridere neplatititoare de tva in Ro, dar cu cui special care face achizitii de marfa ... (vezi toată discuția)