Bună ziua. As avea nevoie de un sfat va rog pentru următorul caz. O persoana din familia mea a fost la cimitir la tatăl meu de Sf Mihail și Gavril și a avut un accident. Trecând prin spatele crucii de la mormânt, crucea a căzut peste ea spărgându.i capul, 3 coaste rupte și plămânul atins. Momentan este în spital sub supraveghere dar m.ar interesa dacă cineva se face responsabil de acest accident. Menționez ca nu s.a tras de cruce, ea căzând din cauza faptului ca nu a fost bine prinsa și din cauza greutății s.au produs cele de mai sus. Cei de la administrația cimitirului sunt responsabili? Cum se poate proceda în acest caz? Multumesc
Daca vreti despagubiri este bine sa stiti ca avocatul o sa va coste multi bani.
Este un proces complicat si atipic.
Nu stiu sa fi existat un precedent si din acest motiv avocatul trebuie sa fie deosebit de abil ca sa gaseasca un vinovat si sa dovedeasca absolut tot.
Ca sa se stabileasca cine este vinovat se impune ca avocatul sa faca si o ancheta in cadrul studiului de caz.Poate ca ar trebui sa mearga la fata locului, sa caute sa obtina informatii relevante si sa vada anumite aspecte.In unele cazuri, eu mereu recomand o ancheta preliminara din partea avocatului si stiu exact de ce recomand asa ceva.
Daca vreti sa va judecati la pocneala puteti da in judecata pe toata lumea si vedeti ce iese.
Insa, daca veti pierde procesul este posibil sa aveti de achitat in jur de 10 000 lei cheltuieli cu procesul, cu avocatii celor dati in judecata deoarece cei care pierd au de platit avocatii celor care castiga procesul.Cei care pierd procesul platesc tot si de aceea eu mereu recomand mare atentie mai inainte de a se deschide un proces....
Este bine de stiut acest lucru...cred eu...
In Romania multi dau in judecata aiurea ca sa faca economie de bani si sa nu faca un studiu aprofundat de caz avocatul si apoi ajung sa plateasca niste sume care de multe ori depasesc 20 000 lei pentru ca se aventureaza pe un teren alunecos...
Intotdeauna, recomandarile mele mai inainte de a se deschide un proces presupune o analiza atenta la tot ce exista, ce poate exista si chiar...la ce nu poate exista la un proces...pentru ca doar asa poti cunoaste absolut tot ceea ce va urma sa se intample...
Si...nu este atat de simplu precum pare...zic eu...
Va mulțumesc pentru răspuns. Nu caut sa dau în judecata la plesneala ci sa elucideze misterul cum s.a putut întâmplă asa ceva. Vorbim de cimitir din București și nu vorba aia "de la tara" unde teoretic condițiile nu sunt aceleași ca "la oraș". Plus ca asa cum s.a întâmplat acest caz (unde din fericire și ii mulțumesc Lui Dumnezeu ca a scăpat ca putea fii mult mai grav și sa se ajungă chiar la deces) se mai pot întâmplă și altele și as vrea sa clarific dacă întra în administrația cimitirului (dacă exista asa ceva). Ma gândesc ca în atâtea cazuri care trec prin mâinile avocatiilor a mai exista ceva similar și as vrea sa știu care a fost procedura,ce investigații sunt de făcut...
Poate sa fi existat un caz la 10 milion sau la 20 de milioane de cazuri...
Poate ca pe la inceputul anului 1900 sa mai fi existat un astfel de caz.
Insa, desi sunt foarte bine pus la punct cu tot ce exista juridic nu am auzit de asa ceva.
Si mai este un aspect.
In doua cazuri identice pot exista solutii diferite...
Asta ca sa intelegeti ca ar fi irelevant daca a mai existat un caz.
Nerespectare
gyongyi1994
Buna ziua...in cazul in care prin instanța voi obține sa iau copilul cu mine 2 săptămâni in vacanța și decid ca după doua săptămâni sa numai ma ... (vezi toată discuția)