avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata concediului de odihna in conditiile starii de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata concediului de odihna in conditiile starii de urgenta

Buna ziua. Dupa starea de urgenta 16.03.2020-14.05.2020 in care angajatul a avut somaj tehnic platit prin OUG a urmat preaviz dat de 20 zile (pana pe 16.06.2020) Cate zile de concediu de odihna are dreptul angajatul respectiv pentru anul 2020 ( a fost prezent la munca 01.01.2020-15.03.2020 si apoi preavizul )? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
gyandy, utilizator
Cel mai recent răspuns: gyandy , utilizator 19:08, 26 Mai 2020
Buna ziua,
In functie de cate zile beneficiaza. acestea trebuie sa fie trecute in contractul de munca, faceti socoteala, dupa regula "de trei simpla".
Socoteala o faceti pentru perioada pana la incetarea contractului ( adica pana la expirarea preavizului)
Cate zile de CO are mentionate in c.i.m. ?
Buna ziua. 21 zile de CO
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din calculul meu reiese ca are dreptul la 6 zile lucratoare de CO.
Un contabil din firma spune 10 zile adica 21:12=1.75X6 luni=10.5 zile de CO,aproximativ 10 ptr ca luna iunie este numai jumate ? problema este pentru cate luni se da....ian+febr+martie (3)sau si ptr apr+mai+iunie (6) ?

Alte discuții în legătură

Preaviz vs concediu de odihna flaviuscl flaviuscl buna seara! imi puteti raspunde si mie la urmatoarea intrebare,va rog frumos? din data de 23.06.2015 patronii societatii in care lucrez m-au dat in preaviz ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Miha2018 Miha2018 Buna ziua! Ma adresez cu urmatoarea speta: un salariat solicita Concediu crestere copil nascut in luna aprilie 2019. Situatia referitoare la cele 12 luni in ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat inainte de cic cristina_2013 cristina_2013 Buna seara, Am intrat in cic anul acesta si intentionez sa ma intorc la serviciu incepand cu febr. 2015. Societatea la care lucrez mi-a aprobat prin cerere CO ... (vezi toată discuția)