avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Bunã ziua...sunt plecatã de câteva luni în strãinãtate la lucru...fetița(11ani) a rãmas cu tatãl în țarã(nemaiavând nici unul dintre noi pãrinți în viațã)...suntem separați dar înpãrțim aceeași locuințã nefiind proprietatea niciunia dintre noi(anl)...eu fiind într-o altã relație...*soțul cere divorțul acuma*...eu cam greu de ajuns în țarã...normal el ar vrea sã nu mergem prin procese ci la notar cu custodie comunã dar fata sã rãmânã la el și sã locuiascã tot acolo...ce este de fãcut în cazul acesta?...eu momentan neavând alt domiciliu...dacã accept...ce am de fãcut eu ?...(aș fi vrut sã pãstrez același domiciliu cel puțin momentan...având în vedere cã sunt titular pe contract...(noi vrem sã rãmânã al fetei locuința...când este majorã...)...ce șanse am la fatã și ce implicã toate astea?....
Cel mai recent răspuns: Crysstine , utilizator 00:30, 1 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu luati nicio decizie pana nu mergeti la avocat ca sa discutati macar o ora.
Este o situatie care trebuie analizata cu mare atentie.
Daca v-ati judeca ati putea obtine copilul dar...e.mult.de.discutat...ca sa intelegeti exact situatia.
Mulțumesc.
Aveți de gând să rămâneți în străinătate pentru mai mult timp sau o să vă întoarceți în scurt timp ?
Bunã...da...am sã rãmân mai mult timp în strãinãtate...din pãcate.

Adrian ALBU a scris:

Aveți de gând să rămâneți în străinătate pentru mai mult timp sau o să vă întoarceți în scurt timp ?

Dacă fetița este în țară cu tatăl ei, iar dvs nu aveți de gând să vă întoarceți în România prea curând, nu aveți șanse. Custodia va fi comună, dar locuința copilului va fi la tată. Ați putea să puneți condiții în cazul în care acceptați divorțul la notar, de exemplu: un program de vizitare mai larg, cu vizite la dvs în străinătate în timpul vacanțelor, comunicare la distanță cu copilul sau alte asemenea.

Crysstine a scris:

Bunã ziua...sunt plecatã de câteva luni în strãinãtate la lucru...fetița(11ani) a rãmas cu tatãl în țarã(nemaiavând nici unul dintre noi pãrinți în viațã)...suntem separați dar înpãrțim aceeași locuințã nefiind proprietatea niciunia dintre noi(anl)...eu fiind într-o altã relație...*soțul cere divorțul acuma*...eu cam greu de ajuns în țarã...normal el ar vrea sã nu mergem prin procese ci la notar cu custodie comunã dar fata sã rãmânã la el și sã locuiascã tot acolo...ce este de fãcut în cazul acesta?...eu momentan neavând alt domiciliu...dacã accept...ce am de fãcut eu ?...(aș fi vrut sã pãstrez același domiciliu cel puțin momentan...având în vedere cã sunt titular pe contract...(noi vrem sã rãmânã al fetei locuința...când este majorã...)...ce șanse am la fatã și ce implicã toate astea?....

Alte discuții în legătură

Custodia daca tatăl e plecat Gaby1985 Gaby1985 Buna ziua,in legătură cu,custodia între soti in cazul divortului;tatăl e mereu plecat in strainatate,aprox o luna plecat,doua sapt acasa,si vrea custodia ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului in concubinaj Radu190 Radu190 Salut,numele meu e Radu si am o intrebare dacă poate raspunde cineva . Va explic cum pot aceasta problema. Am trăit intr.o relatie de concubinaj din care ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)