avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecina și-a mutat bucătăria in alta parte fata de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecina și-a mutat bucătăria in alta parte fata de unde era inainte

Buna ziua.Vecina de deasupra mea și-a schimbat locul bucatariei din locul inițial unde se afla de cînd sa construit blocul in alta camera.Am văzut că și-a pus anunț de vânzare a ap.si atunci am văzut că și-a schimbat locul bucatariei(a mutato in alta camera).Vreau să știu dacă este legal sa îți muti bucătăria din locul inițial și dacă am dreptul să mă duc cu pozele din anunț la DistriGaz să văd dacă a făcut legal aceasta mutare.P.S. Din cate am auzit eu de la vecini ar avea aragaz pe butelie,dar din poze arata clar că este trasa țeava de gaze la aragaz.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:55, 28 Iunie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru mutarea bucatariei, daca are gaze este nevoie de proiect modificator intocmit de o firma autorizata, avizat de firma de distributie gaze. Lucrarea poate fi executata numai de catre firme agreate de firma de distributie gaze.
Modificarea trebuie sa se regaseasca in cartea funciara.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este oblgatoriu in cazl mutarii bucatariei in alt spatiu fata de cel din proiectul constructiei condominiului,cel interesat sa parcurga procedura legala care implica proiect tehnic,aviz furnizorul de gaze si al asociatiei de proprietari
Solicitati relatii initial la asociatia de proprietari ulterior la furnizorul de gaze
Vecina are dat anunțul pe un site de vânzări în care am văzut poze cum că țeava de gaze este trasa din locul inițial în care era bucătăria in alta parte.Cenzorul blocului mi-a spus sa nu afișez pozele cu ap.vecinei pe ste- ul grupului asociației de locatari .Dar eu pot să mă duc cu pozele la DistriGaz să-i fac reclamație?

POPA GHEORGHE a scris:

Pentru mutarea bucatariei, daca are gaze este nevoie de proiect modificator intocmit de o firma autorizata, avizat de firma de distributie gaze. Lucrarea poate fi executata numai de catre firme agreate de firma de distributie gaze.
Modificarea trebuie sa se regaseasca in cartea funciara.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este problema dvs. cum procedati. Corect este sa faceti o sesizxare scrisa, sa indicati site-ul respectiv si firma de distributie gaze sa se documenteze.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mircea Cojocaru a scris:
Cenzorul blocului mi-a spus sa nu afișez pozele cu ap.vecinei pe ste- ul grupului asociației de locatari .Dar eu pot să mă duc cu pozele la DistriGaz să-i fac reclamație?

Puteți, că nu vă ține nimeni, dar de ce ați face asta?

Alte discuții în legătură

Teava gaz pe peretele apartamentului meu margot80 margot80 Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna, in prima cladire, la parter. Bransamentul la gaz a fost facut in 1991 pentru cladirea A (in care locuiesc la parter) ... (vezi toată discuția)
De ce nu ne putem monta contor de gaze pentru un simplu aragaz? tonyyyy tonyyyy In bucataria apartamentului meu am un aragaz al carui propietar sunt. Aragazul este alimentat cu gaze printr-o conducta care se afla in bucataria mea. Pe ... (vezi toată discuția)
Teava de gaze comună Anamaria4567 Anamaria4567 Bună seara. Problema mea sună cam așa: locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 8 etaje și aș vrea ca teava de gaze care trece prin apartamentul meu sa ... (vezi toată discuția)