avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrare externa atipica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrare externa atipica

Buna ziua,

Iarasi o situatie mai aparte. Un client din Germania, solicita sa se emita factura pe codul lui de TVA din Germania, insa livrarea produselor sa se faca la un client de-al lui in Elvetia. Fiind iesire din spatiul intracomunitar, i-am zis ca nu este posibil fara vama, insa el spune ca ar trebui sa mearga daca ne trimite factura si declaratia vamala de la el catre clientul din Elvetia, si pe care sa le includem la documentele de livrare.

Nu stiu cum sa privesc felul asta de livrare. Este intracomunitara, desi nu am livrarea in UE?

Poate s-a mai intalnit cineva cu asa ceva.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: byte00 , utilizator 09:40, 1 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e o uzanta curenta. factura e factura, livrarea e livrare. factura o plateste Germania, deci e intracomunitar. soferul va arata documentele de la dvs., apoi cand va intra in Elvetia le va arata pe cele din Germania. Firma din Germania poate da soferului instructiuni asupra traseului de parcurs.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2020
adriandimitriu, utilizator
Pentru a califica o livrare drept intracomunitara in Germania, furnizorul roman are nevoie de dovada efectuarii transportului in Germania, ceea ce inteleg ca nu este cazul.
In speta dvs., firma din Germania trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania, de unde va realiza un export scutit conform art. 294. De la dvs. catre codul de TVA din Romania al firmei germane va avea loc o livrare locala impozabila. Firma din Germania va solicita rambursarea de TVA in Romania.
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2020
Alexandru Palaghia, Contabil
Am intrebat la vama. Se practica acest mod, mai rar, dar se stie de aceasta practica. Din punct de vedere al livrarii efective, am inteles ca se poate, dar din punct de vedere al fiscalitatii din Romania cum e? Intrebarea mi-am pus-o, din acelasi motiv ca si colegul Alexandru Palaghia si anume, o livrare intracomunitara trebuie justificata cu dovada ca transportul s-a facut la client in Germania, conform Codului Fiscal. Ori transportul se cere a fi facut direct in Elvetia, din motive financiare (banuiesc eu), sarindu-se peste clientul din Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara? Munteanu V Munteanu V Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate in rezolvarea unei dileme.Poate cineva a avut acest caz. Eu sunt societatea X din Romania inregistrata ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara sau nu? Chrisstynn Chrisstynn Livrare de bunuri in afara Comunitatii prin intermediul unui reprezentant fiscal stabilit intr-un stat membru, este considerata livrare intracomunitara de ... (vezi toată discuția)
Tva ioan86 ioan86 O firma din Germania inregistrata in scopuri de TVA achizitioneaza de la un furnizor din China anumite marfuri.Furnizorul din China livreaza marfurile direct ... (vezi toată discuția)