avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Refacturare servicii transport achizitie ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Refacturare servicii transport achizitie intracomunitara

Buna ziua,
o firma A din Romania efectueaza achizitie intracomunitara din Ungaria de la firma B. Firma C din Romania efectueaza transportul, si factureaza serviciile prestate firmei D din Romania cu TVA, iar firma D refactureaza transportul lui B din Ungaria.( firma D facand legatura intre B si A)
Toti au cod valid de TVA.
Cu ce cota de TVA refactureaza D serviciile de transport catre firma din Ungaria?
Eu ( adica D) am considerat operatiunea ca fiind neimpozabila in Romania, luand in considerare art.271 alin 2 din Cod fiscal, si am refacturat ca atare ( adica fara TVA), Va rog sa ma ajutati cu parerile Dvs., daca decizia luata este corecta sau trebuia sa facturez cu TVA?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 18:42, 31 Mai 2020
E bine cum ati procedat. Problema pe care as identifica-o eu ar fi ca, daca D nu este casa de expeditie, atunci va avea o problema cu justificarea facturii de la C. Din pespectiva TVA intracomunitara, nu vad ce probleme ar fi, mai ales ca transportul este organizat de furnizor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 390 completare sau nu? anghel teodor anghel teodor O casa de expeditie care face un transport din Romania (tara ue) in Serbia (tara non ue) prin intermediul unei case de expeditie din serbia(tara non ue) care ... (vezi toată discuția)
Facturare catre sua-cu tva sau fara? oanalumi oanalumi Am efectuat un transport de marfa pe ruta Ungaria - Romania, firma noastra fiind din Romania si platitoare de TVA. Clientul care ne-a emis aceasta comanda este ... (vezi toată discuția)
Tva transport marfa in ue maria2010 maria2010 Transportul aferent unei livrari intracomunitare este efectuat si facturat cu tva de catre o firma romana. Firma care efectueaza livrarea intracomunitara ... (vezi toată discuția)