Salut la toti, din pacate am divortat #-o, acum ramane problema partajului, printre alte bunuri care trebuiesc impartite este si UN TEREN care a apartinut familiei mele de 3 generatii, dar tata si mama ca niste parinti responsabili s-au gandit ca e mai bine pt noi(eu si sora mea) sa faca o impartire din timpul vietii, asa ca mi-au dat acest TEREN mie printr-un act de vanzare-cumparae, cu clauza de intretinere a celor doi(mama si tata), clauza pe care fosta nu a apucat sa o semneze.
Dupa 5-6 luni de la dobandirea terenului, s-a prununtat divortul, intrebarile mele sunt: FOSTA are drepturi la acest TERN? Se poate ataca in justitie actul de vanzare?
Va multumesc si astept raspunsuri si sugestii.:love::luck:
daca terenul la care faceti referire a fost dobandit in timpul casatoriei ( si dupa cum spuneti, asa este)da, are drepturi egale cu dumneavoastra.Actul se poate ataca, dar cum motivati "atacul"...:-/
eventual in cadrul partajului incercati sa dovediti ca acel teren a fost un act de impartire de ascedent....adica exact ce spuneti parintii au vrut impartirea mostenirii.....bunurile dobandite astfel sunt proprii si nu intra in masa de partaj, poate va fi de ajuns si o declaratie de la parinti ca au inteles sa va dea doar dvs acel teren ca fiu si nu ambilor soti.....merita incercat, altfel e bun comun fiind dobandit in timpul casatoriei
buna ziua!
parinti ar putea cere rezolutiune a contractului de intretiner pt nerespectarea obligatiilor asumate de catre dvs.
sper sa fie vb de un contract de intretinere si nu de vanzare cumparare!
si inca ceva nu exista contract de vanzare cumparare ccu clauza de intretinere!
natura contractului poate fi doar una!
In caz de divort...
brachma
va rog, am o nelamurire! parintii mei vor sa mi faca acte de vinzare cumparare cu clauza de intretinere, pt casa si teren. in cazul in care eu divortez, aceste ... (vezi toată discuția)