avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Platit la km
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Platit la km

Buna ! am o intrebare ,e legala plata la km ?al meu patron dupa 12000 de km zicea sa mai fac o cursa de 5000 de km...si am refuzat...astazi ma sunat si ma dat afara ...este ok?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 30 Mai 2020
1. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

2. Potrivit art 8 alin 1 pct 11 din O.G. nr. 37/2007 reprezintă încălcări foarte grave ale dispoziţiilor Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 561/2006, şi constituie contravenţii, dacă acestea nu sunt considerate infracţiuni potrivit legii penale acordarea de către întreprindere/operatorul de transport rutier a unor plăţi conducătorilor auto, chiar şi sub formă de bonificaţii sau prime, în funcţie de distanţa parcursă şi/sau de cantitatea de mărfuri transportată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate plata la kilometru Danbv Danbv Se vrea eliminarea diurnei de deplasare/delegatie prin introducerea plății la kilometru (vezi toată discuția)
Plata diurnei externe Ștefan Radu Boscor Ștefan Radu Boscor Bună ziua, ma numesc Radu și sunt angajat la o firma din România pe postul de conducător auto pe camion de mare tonaj și îmi desfășor activitatea în ... (vezi toată discuția)
Incertitudine loc munca Cristina_Gabriela1969 Cristina_Gabriela1969 Buna ziua, am o problema legata de locul de munca. Lucrez la firma din septembrie 2014, cu un contract de munca pe perioada nedeterminata. La inceputul ... (vezi toată discuția)