avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa succesiune.

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca pot intra in posesia bunurilor care imi revin dupa decesul unui parinte dupa ce am facut taxa de succesiune.Celalalt parinte este in viata.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: acirneanu , utilizator 09:32, 1 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
DA dar trebuie sa solicitati si iesirea din indiviziune.
Multumesc!
As putea alege ce parte imi revine? De exemplu, o camera?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul poate fi amiabil (conveniti împreună ce ia fiecare) sau în caz de neînțelegeri, se face pe cale judecătorească.
Dacă va înțelegeți și încheiati partajul la notar, pana sa luati o camera, trebuie să dezmembrati terenul și să apartamentati casa.
Asta presupune să contactați un cadastrist să vă facă documentațiile cadastrale de dezmembrare si de apartamentare.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Despre dezmembrare. nickwolfy nickwolfy Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a face o dezmembrare in cazul unei mosteniri de pe urma mamei ? (vezi toată discuția)
Succesiune Nadia M Nadia M Bună ziua! Dacă decedatul are mai multe bunuri pe nume, eu pot sa fac succesiunea pe un singur bun? Vă mulțumesc! (vezi toată discuția)
Partaj si intabulare dupa succesiune ALEXANDRU TURC ALEXANDRU TURC CARE SUNT PASII DE URMAT PENTRU EFECTUAREA PARTAJULUI SI INTABULARII UNUI TEREN OBTINUT IN URMA SUCCESIUNII (vezi toată discuția)