avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre dezmembrare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre dezmembrare.

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a face o dezmembrare in cazul unei mosteniri de pe urma mamei ?
Cel mai recent răspuns: nickwolfy , utilizator 16:53, 26 Octombrie 2009
in primul rind trebuie deschisa succesiunea la un notar public. in urma deschiderii succesiunii de obtine certificatul de mostenitor in care sint trecute cotele cuvenite din mostenire si eventual bunurile cuvenite, in cazul in care iesirea din indiviziune se face prin buna invoiala. in cazul in care nu exista buna invoiala, in ceea ce priveste impartirea mostenirii, iesirea din indiviziune se poate face pe cale judecatoreasca.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.
Am uitat sa va informez ca succesiunea a fost facuta iar cotele cuvenite sunt 6/40 pentru toti fratii(5).
Care sunt caile prin care as putea sa ma separ de ei (deci eu sa am doar partea mea si sa pot sa-mi construiesc o casa mai mica(terenul fiind intravilan aprox.1300mp ?
caile de separare ?!? este numai o singura cale: iesirea din indiviziune. iesirea din indiviziune, dupa cum am spus, poate fi voluntara; toti comostenitorii se inteleg asupra cotei parti, bucatii, care-i revine fiecaruia, sau, litigioasa, pe calea unei actiuni judecatoresti. facultatea de a alege calea revine mostenitorilor.
Deci sunteti 5 frati si fiecare are o cota de 6/40 ? ca nu prea da intreg!
Da.Suntem 5 frati (cu cota de 6/40),pentru ca am uitat sa mentionez ca si tata pe langa copii lui are partea lui de mostenire.

Alte discuții în legătură

O cale legala pentru rezolvarea unei mosteniri borcea bogdan borcea bogdan tatal meu a cumparat in cote egale cu fratele meu o casa cu teren aferent. Fratele meu a decedat si prin hotarare judecatoreasca unul din nepoti a devenit ... (vezi toată discuția)
Un sfat urgent. multumesc Nosceteipsum Nosceteipsum Am nevoie de un sfat urgent si penru asta va multumesc in avans. Problema sta cam asa: strabunicii mei au decedat acum vreo 7 ani. Copii lor (2 frati la ... (vezi toată discuția)
Mostenire in indiviziune ninasave ninasave Buna seara Mama si fratele dansei au o casa mostenire in indiviziune Nu are cadastru la casa si curte Pentru separare se face cadastru separat pentru cat ... (vezi toată discuția)