in primul rind trebuie deschisa succesiunea la un notar public. in urma deschiderii succesiunii de obtine certificatul de mostenitor in care sint trecute cotele cuvenite din mostenire si eventual bunurile cuvenite, in cazul in care iesirea din indiviziune se face prin buna invoiala. in cazul in care nu exista buna invoiala, in ceea ce priveste impartirea mostenirii, iesirea din indiviziune se poate face pe cale judecatoreasca.
Multumesc pentru raspuns.
Am uitat sa va informez ca succesiunea a fost facuta iar cotele cuvenite sunt 6/40 pentru toti fratii(5).
Care sunt caile prin care as putea sa ma separ de ei (deci eu sa am doar partea mea si sa pot sa-mi construiesc o casa mai mica(terenul fiind intravilan aprox.1300mp ?
caile de separare ?!? este numai o singura cale: iesirea din indiviziune. iesirea din indiviziune, dupa cum am spus, poate fi voluntara; toti comostenitorii se inteleg asupra cotei parti, bucatii, care-i revine fiecaruia, sau, litigioasa, pe calea unei actiuni judecatoresti. facultatea de a alege calea revine mostenitorilor.