tatal meu a cumparat in cote egale cu fratele meu o casa cu teren aferent. Fratele meu a decedat si prin hotarare judecatoreasca unul din nepoti a devenit propietar pe jumatate. La moartea mamei nepoti au cedat dreptu la mostenire mie. Dupa moartea tatalui meu acestia nu vor sa-mi cedeze,in urma discutiilor am ajuns la o intelegere:-eu renunt la partea de casa ce-mi revine din ambele mosteniri, iar ei renunta la pamantul la care au dreptu dupa moartea tatalui meu. Pe scurt ei raman cu toata casa , eu cu jumatate din pamant . mentionez ca pe aceasta jumatate de pamant cu acordu parintilor mei mi-am construit o casa. CUM PUTEM REZOLVA ACESTA SITUATIE? VA MULTUMESC ANTICIPAT Dupa dezbaterea succesiuni se face cumva intabulare si cadastru apoi partajul voluntar?
Cea mai simpla cale este sa faceti o cerere de chemare in judecata ,iar la primul termen de judecata sa incheiati o tranzactie -care consfinteste invoiala partilor si este iesire din indiviziune. Asa rezolvati cel mai repede.
in primul rand trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs.
ulterior puteti face un partaj voluntar tot la notariat. dar, daca nu veti cadea de acord cu ceilalti succesori puteti investi instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect iesirea din indiviziune .
Certificat mostenitor
hr
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)