avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o cale legala pentru rezolvarea unei mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o cale legala pentru rezolvarea unei mosteniri

tatal meu a cumparat in cote egale cu fratele meu o casa cu teren aferent. Fratele meu a decedat si prin hotarare judecatoreasca unul din nepoti a devenit propietar pe jumatate. La moartea mamei nepoti au cedat dreptu la mostenire mie. Dupa moartea tatalui meu acestia nu vor sa-mi cedeze,in urma discutiilor am ajuns la o intelegere:-eu renunt la partea de casa ce-mi revine din ambele mosteniri, iar ei renunta la pamantul la care au dreptu dupa moartea tatalui meu. Pe scurt ei raman cu toata casa , eu cu jumatate din pamant . mentionez ca pe aceasta jumatate de pamant cu acordu parintilor mei mi-am construit o casa. CUM PUTEM REZOLVA ACESTA SITUATIE? VA MULTUMESC ANTICIPAT Dupa dezbaterea succesiuni se face cumva intabulare si cadastru apoi partajul voluntar?
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
borcea bogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:01, 3 Noiembrie 2009
Cea mai simpla cale este sa faceti o cerere de chemare in judecata ,iar la primul termen de judecata sa incheiati o tranzactie -care consfinteste invoiala partilor si este iesire din indiviziune. Asa rezolvati cel mai repede.
buna ziua!
dezbateti succesiunea de pe urma tatalui, si ulterior faceti un act de partaj.
in primul rand trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs.
ulterior puteti face un partaj voluntar tot la notariat. dar, daca nu veti cadea de acord cu ceilalti succesori puteti investi instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect iesirea din indiviziune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune constantin cristian constantin cristian Buna ziua.Bunica din partea tatalui a detinut o proprietate formata din 1000mp teren intravilan si o casa de trei camere pe acest teren.Tata a fost singurul ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)
Acceptul pentru mostenirea unei locuinte tyberiu tyberiu suntem 4 frati acum avem fiecare titlu de mostenitor pe 40 prajini pamant si o casa locuit cu vechime de 60 ani,mama a decedat ultima acum 2 si jumatate si 3 ... (vezi toată discuția)