Foarte bine. Puteti sa va intelegeti amiabil si sa contactati un cadastrist pentru a face un cadastru de dezmembrare si ulterior sa incheiati un act de PARTAJ VOLUNTAR la un notar public in care sa fie specificat exact felul in care se imparte terenul conform cadastrului de dezmembrare anexat la actul de partaj! Actele merg direct la cartea funciara si se intabuleaza pe numele fiecarui proprietar suprafata ce ii revine conform actului de partaj si schitelor anexa !
B-)
Nu oferiti detalii in legatura cu imobilul pe care doriti sa-l dezmembrati, in sensul ca e vorba de o casa cu teren sau doar de un teren.
Oricum, presupun ca e vorba de o imparteala prin buna invoiala. Trebuie in primul rand sa luati legatura cu o persoana autorizata sa execute lucrari de cadastru. Acesta va stabili mai intai daca imobilul poate fi dezmembrat in modalitatea dorita de dvs., pentru ca si aici exista anumite reguli. Daca dezmembrarea este posibila, persoana autorizata va intocmi documentatia cadastrala de dezmembrare pe care apoi o va depune la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara pentru receptie si alocare nr. cadastral. Dupa aceea, un exemplar din documentatia cadastrala receptionata de oficiul de cadastru vi se va inmana dvs. pentru a merge la un notar impreuna cu toti mostenitorii in vederea incheierii actului autentic de dezmembrare, conform documentatiei amintite. In final actul autentic de dezmembrare incheiat de notar, se va intoarce la biroul de cadastru si publicitate imobiliara pentru a fi operat in cartea funciara si a primi fiecare copartas cate un extras c.f. cu partea ce-i revine.
As dori sa stiu daca pentru a face dezmembrarea pentru partea mostenita din partea mamei este nevoie si de acordul si semnatura celorlalti frati(surori).
Mostenirea este compusa din casa cu 6 camere plus terenul aferent (curte si gradina )