avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in indiviziune

Buna seara
Mama si fratele dansei au o casa mostenire in indiviziune
Nu are cadastru la casa si curte
Pentru separare se face cadastru separat pentru cat ia fiecare sau se face pentru casa si curte cum este urmand sa specifice la separare ce vrea fiecare ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 22:40, 14 Februarie 2016
Cadastrul se realizeaza pentru casa si curte in intregime.
Daca exista intelegere partile se pot prezenta la notariat pentru un partaj voluntar in cadrul caruia vor stabili ce suprafata revine fiecaruia.
In cazul in care partile nu se inteleg se vor adresa instantei de judecata care va stabili in urma unei expertize daca imobilul (casa si curte) este partajabil in natura, ce lot revine fiecarei parti, eventuala sulta ce trebuie platita si alte aspecte juridice ce tin de un proces de iesire din indiviziune.
Trebuie executata documentatia cadastrala pentru intreg imobilul.
La Notarul public faceti iesirea din indiviziune pe cale amiabila.
Cu actul de iesire din indiviziune si documentatia cadastrala se va face o alta documentatie cadastrala, pentru lotizare.
Cu actul de iesire din indiviziune si documentatia cad. de lotizare se inscrie fiecare lot in Cartea Funciara pt. fiecare proprietar in parte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre dezmembrare. nickwolfy nickwolfy Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a face o dezmembrare in cazul unei mosteniri de pe urma mamei ? (vezi toată discuția)
Mostenire - teren fara cadastru, in indiviziune adimar55 adimar55 Mama este mostenitoarea unei suprafete de teren impreuna cu 3 cumnati (conform titlului de propietate),intre timp a decedat.Ce demersuri trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Act de donatie alberta33 alberta33 Buna ziua, Revin si apelez la ajutorul dvs celor din forum in speranta ca voi primi si de aceasta data raspunsurile mult dorite. In 1997 a decedat bunica mea, ... (vezi toată discuția)