avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - teren fara cadastru, in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - teren fara cadastru, in indiviziune

Mama este mostenitoarea unei suprafete de teren impreuna cu 3 cumnati (conform titlului de propietate),intre timp a decedat.Ce demersuri trebuie sa fac pentru a intra in posesia terenului ce-i revine conform TITLULUI.Mentionez ca nu au fost facute nici cadastrul si nici iesirea din indiviziune.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:23, 8 Martie 2013
Mama dvs. era mostenitoare alaturi de inca 3 cumnati , a unui teren . Aceasta prima mostenire inteleg ca a fost dezbatuta fara insa a se face partajul , acestia aflandu-se in continuare in indiviziune .
Asadar , consider ca dvs. in primul rand trebuie sa deschideti mostenirea dupa mama , preluandu-i astfel drepturile in indiviziune si apoi sa faceti partajul pentru a iesi din indiviziune ( la notar , pentru care aveti nevoie de cadastru , sau la judecatorie ) .



O zi frumoasa !
Cadastrul pentru intrega suprafata sau numai pentru partea cara i-ar reveni?
Cadastri si inatbularea se face pentru intreaga suprafata dupa care cadastristul, daca terenul permite, va intocmi o documentatie cadastrala de dezmembrare, apoi se va autentifica la notar dezmembrarea cu partajul. Se vor forma loturi . Partajul se va face prin atribuire de loturi fiecarui copartajant daca terenul permite lotizarea in 4 sau cu sulta caz in care terenul se va lotiza in mai putin iar ceilalati copartajanti vor fi despagubiti cu acea sulta conform cotelor parti detinute din teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren amphora amphora Dupa 1990, mama si fratele ei au primit prin retrocedare terenul agricol predat de bunicul meu statului, iar titlul de proprietate s-a emis cu bunicul autor, ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune la notar BALINT ELENA BALINT ELENA Eu si fratele meu detinem o suprafata de teren mostenita de la parinti care conform actului de mostenire este impartita la 1/2 pentru fiecare. Detinem ... (vezi toată discuția)
Sucesiune tomasso tomasso Am primit hotararea Judecatoriei in urma sucesiunii , conform careia mie si surorii mele ne-a fost atribuit un teren extravilan cu suprafata de 2100mp intr-o ... (vezi toată discuția)