Mama este mostenitoarea unei suprafete de teren impreuna cu 3 cumnati (conform titlului de propietate),intre timp a decedat.Ce demersuri trebuie sa fac pentru a intra in posesia terenului ce-i revine conform TITLULUI.Mentionez ca nu au fost facute nici cadastrul si nici iesirea din indiviziune.Va multumesc.
Mama dvs. era mostenitoare alaturi de inca 3 cumnati , a unui teren . Aceasta prima mostenire inteleg ca a fost dezbatuta fara insa a se face partajul , acestia aflandu-se in continuare in indiviziune .
Asadar , consider ca dvs. in primul rand trebuie sa deschideti mostenirea dupa mama , preluandu-i astfel drepturile in indiviziune si apoi sa faceti partajul pentru a iesi din indiviziune ( la notar , pentru care aveti nevoie de cadastru , sau la judecatorie ) .
Cadastri si inatbularea se face pentru intreaga suprafata dupa care cadastristul, daca terenul permite, va intocmi o documentatie cadastrala de dezmembrare, apoi se va autentifica la notar dezmembrarea cu partajul. Se vor forma loturi . Partajul se va face prin atribuire de loturi fiecarui copartajant daca terenul permite lotizarea in 4 sau cu sulta caz in care terenul se va lotiza in mai putin iar ceilalati copartajanti vor fi despagubiti cu acea sulta conform cotelor parti detinute din teren.
Dezmembrare teren
amphora
Dupa 1990, mama si fratele ei au primit prin retrocedare terenul agricol predat de bunicul meu statului, iar titlul de proprietate s-a emis cu bunicul autor, ... (vezi toată discuția)
Sucesiune
tomasso
Am primit hotararea Judecatoriei in urma sucesiunii , conform careia mie si surorii mele ne-a fost atribuit un teren extravilan cu suprafata de 2100mp intr-o ... (vezi toată discuția)