avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune la notar

Eu si fratele meu detinem o suprafata de teren mostenita de la parinti care conform actului de mostenire este impartita la 1/2 pentru fiecare.
Detinem cadastrul terenului pentru intreaga suprafata.
As dori sa stiu daca vrem iesirea din indiviziune la notar, este necesar sa facem documentatia cadastrala de dezmembrare, pe care sa o prezentam notarului? Sau aceasta documentatie cadastrala o pot face si dupa ce obtinem documentul iesirii din indiviziune la notar?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:47, 13 Februarie 2019
Practica e diferită de la notar la notar. Cel mai bine intrebati notarul unde doriti sa mergeți
Depinde ce doriti.
Vreti ca unul dintre dvs sa ia intreaga suprafata si sa ii plateasca celuilalt sulta?
Sau doriti ca fiecare sa ia cate o portiune de teren?
Daca mergeti pe a doua varianta, trebuie intocmita o documentatie cadastrala de dezmembrare si bineinteles incheiat inainte un act de dezmembrare, prin care se separa juridic cele doua loturi si se atribuie fiecaruia numar cadastral diferit. Si asta, inainte de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - teren fara cadastru, in indiviziune adimar55 adimar55 Mama este mostenitoarea unei suprafete de teren impreuna cu 3 cumnati (conform titlului de propietate),intre timp a decedat.Ce demersuri trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Sucesiune tomasso tomasso Am primit hotararea Judecatoriei in urma sucesiunii , conform careia mie si surorii mele ne-a fost atribuit un teren extravilan cu suprafata de 2100mp intr-o ... (vezi toată discuția)
Cadastru parțial? Mira1925 Mira1925 Pot sa fac un cadastru numai pentru o porțiune (1/3) de pamant alocat mie de un Act de Proprietate cand ceilalți beneficiari (la 2/3 de pamant) nu au toate ... (vezi toată discuția)