avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare teren

Dupa 1990, mama si fratele ei au primit prin retrocedare terenul agricol predat de bunicul meu statului, iar titlul de proprietate s-a emis cu bunicul autor, iar mama si fratele ei mostenitori de drept. La decesul mamei si al fratelui ei, eu , respectiv varul meu, am facut succesiunea fiecare, la momentul respectiv, astfel incat avem trecut fiecare in actul sau de succesiune 1/2 din terenul agricol respectiv. S-a primit si schita terenului odata cu titlul de proprietate.
Eu as vrea sa ma separ de varul meu, ca sa pot vinde partea mea de teren. Doresc sa va intreb care este forma cea mai putin costisitoare si care sunt pasii de urmat in acest sens. Nu stiu daca termenul de "dezmembrare" este cel corect, dar asa mi-a spus un notar. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:53, 5 Noiembrie 2009
buna ziua!
dezmembrarea presupune dezlipirea dintr-un lot mai mare a mai multor loturi mai mici, pe care copropietari veti fi tot dvs si varul.
paratjul presupene atribuirea fieceruia in deplina proprietate si posesie a unui lot/loturi.
depinde de ce apare si pe TP, daca sunt mai multe parcele, dupa cadastrarea si inatbularea lor se poate face direct actul de partaj.
daca este un sg lot, dezmembrare si apoi partaj.
1. daca exista intelegere intre dvs si varul dvs ., apelati la un cadastrist pt dezmembrarea terenului .
cu cadastrele de dezmembrare se merge la un notar si se face ulterior partaj voluntar. se intabuleaza.
2. daca nu cadeti la un acord cu varul dvs ., investiti instanta cu o actiune de iesire din indiviziune .
in ambele variante este obligatorie documentatia cadastrala de dezmembrare.
Va multumesc pt raspuns. Iar dpv financiar, lasand la o parte cadastrul, care trebuie rezolvat in ambele variante, puteti sa-mi spuneti care varianta ar fi mai ieftina? notar sau instanta ?
cred ca cea mai rapida rezolvare o obtineti la notariat.
ca si costuri consultati atat un av cat si un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren si partaj amphora amphora Buna ziua, Mostenesc de la bunici, in comun cu varul meu, un teren agricol dat in arenda. Eu si varul meu avem facuta succesiunea fiecare pentru 1/2 din ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Mostenire - teren fara cadastru, in indiviziune adimar55 adimar55 Mama este mostenitoarea unei suprafete de teren impreuna cu 3 cumnati (conform titlului de propietate),intre timp a decedat.Ce demersuri trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)