avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Risc sa fiu dat in judecata pentru urmatoarea situatie?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Risc sa fiu dat in judecata pentru urmatoarea situatie?

Acum aproape un an, am avut un incident auto minor cu vecin, am facut amiabila si totul a iesit ok intre noi. DIn pacate, autovehiculul era pe numele altui proprietar, la fel si RCA-ul. Proprietarul a spus la telefon atunci sa nu Ii dau datele, dar fiind amiabila nu aveam prea mult de ales. Astazi, 31,05.2020, proprietarul (fostul proprietar, am inmatriculat masina pe numele meu acum 3 luni) ma amenintat ca ma da in judecata si pe mine, dar si brokerul si societatea de asigurari pentru ca el cica nu si-a dat acordul. Eu l-am anuntat de incident, si el m-a contactat abia acum cand i-a scazut clasa Malus la RCA. Are dreptul sa imi faca ceva? El ma tot suna si imi vorbeste foarte urat, ma bate gandul sa merg la politie pentru hartuire. Care imi sunt optiunile?
Cel mai recent răspuns: Horia156 , utilizator 23:50, 31 Mai 2020
Am observat o necorelare . Malusul se refera la bunul asigurat nu la persoana asigurata . Cel putin asa este in Romania ,deci utilizarea politei de asigurare aferenta masinii implicate in accident nu are cum sa-i creeze probleme ulterioare . In orice caz nu acesta poate fi motivul nemultumirii acestuia ... Insa utilizarea politei fara acordul lui va poate in mod clar crea neplaceri .
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2020
dangalatus, utilizator
Nemultumirea lui este ca a pierdut din punctele Malus si plateste mai mult la alte masini pe care le are. Incidentul s-a produs acum aproape un an, si el acum isi exprima nemultumirea in mod jignitor. Cand a avut loc incidentul a zis sa nu fac nimic, iar cu cel cu care am avut incidentul am mers la constatare, si mi s-a spus ca eu ca sofer, nu proprietar, voi suporta pe viitor consecintele. Pana de curand, nu a spus nimic de polita, iar eu am inmatriculat masina de vreo 3 luni pe numele meu.

dangalatus a scris:

Am observat o necorelare . Malusul se refera la bunul asigurat nu la persoana asigurata . Cel putin asa este in Romania ,deci utilizarea politei de asigurare aferenta masinii implicate in accident nu are cum sa-i creeze probleme ulterioare . In orice caz nu acesta poate fi motivul nemultumirii acestuia ... Insa utilizarea politei fara acordul lui va poate in mod clar crea neplaceri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire autoturism dupa vanzare pe numele vanzatorului (neinscriere) hi_land3r hi_land3r Buna ziua! Am vandut autoturismul acum 3 ani si dupa ce am facut contractul de vanzare, l-am scos de la Finante/impozit de pe numele meu. Acum cateva zile am ... (vezi toată discuția)
Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)
Mașină vândută acum mai mult de 6 luni circulă în continuare cu rca pe numele meu. ce se poate face ca actualul proprietar să nu poată încheia rca pe numele meu? bogdan90tl bogdan90tl Buna ziua, In luna Februarie a acestui an am vandut masina personala, cu contract de vanzare-cumparare, scoasa de la Fisc de pe numele meu si copie a ... (vezi toată discuția)