avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda auto fara proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda auto fara proces verbal

Buna ziua , ieri am fost oprit de catre un domn politist rutier pentru nepurtarea centurii de siguranta atat eu cat si pasagerul , am prezentat actele el a scris pe hartie ceva dar nu am primit proces verbal, a spus ca va veni acasa in maxim 6 luni . Intrebarea mea este daca este normal nu am primit pana acum amenda fara proces verbal fara sa semnez . Nu mi-a zis nici ce a scris , nici suma amenzii.. Imi puteti spune va rog cum se procedeaza ?
Multumesc !
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2020
arxo, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Asteptati sa va ajunga acasa procesul-verbal pentru ca numai dupa ce il analizati puteti observa daca acesta poate fi contestat.
De asemenea, aveti posibilitatea de a achita amenda sau de a ataca procesul-verbal in termen de 15 zile de cand v-a fost comunicat procesul-verbal.
Dat fiind faptul ca dvs. nu ati semnat procesul-verbal si, prin urmare, nu a ajuns la dvs., nu va curge termenul de 15 zile mentionat anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa evit amenda pentru trecere pe rosu si neprezentarea actelor... cris#9 cris#9 Va salut cu respect. Nu credeam ca ajungem sa fim opriti de domnii nostri politisti pentru trecere pe galben (poate rosu dupa ce trecusem de trecerea de ... (vezi toată discuția)
Acum ceva timp am fost oprită de poliție și mi-a fost suspendat ... Geopavel30 Geopavel30 Acum ceva timp am fost oprită de poliție și mi-a fost suspendat talonul, motivul fiind ca mașina era prea gălăgioasă și am primit amendă pentru ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat pt acumulate a 15 puncte basturk basturk sunt un taximetrest din pacate am acumulat 15 pucte de penalizare ultima amenda de centura stiam ca am 12 14 pucte si lam intrebat pe domnul politist daca ma ... (vezi toată discuția)