avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare conditionata

Buna ziua!Sotul meu a fost condamnat la 5 ani si 6 luni de inchisoare pentru furt calificat.Exista sanse ca anul urmator(2010)sa poat iesi pe eliberare conditionata?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:46, 16 Decembrie 2009
Conditiile liberarii conditionate:
1) Condamnatul sa fie staruitor in munca.
2) Condamnatul sa fie disciplinat.
3) Condamnatul sa dea dovezi temeinice de indreptare.
4) Sa fie executata o fractiune din pedeapsa aplicata.
Art.59 C.pen: dupa ce condamnatul a executat cel putin 2/3 din durata pedepsei, in cazul inchisorii care nu depaseste 10 ani sau cel pulin 3/4 in cazul inchisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este staruitor in munca, disciplinat si da dovezi temeinice de indreptare, tinandu-se seama de antecedentele sale penale, poate fi liberat conditionat inainte de executarea in intregime a pedepsei.
Chiar daca este recidivist tot are sanse daca indeplineste conditiile prevazute de lege.
Libertatea conditionate e o facultate , iar nu o obligatie a instantei de judecata.Totusi , in anumite situatii , existand antecedente penale , se poate dispune aceasta liberare conditionata.
In general daca au avocat ales au sanse.
Daca au avocat din oficiu si au noroc ies.Depinde enorm de instanta.

Daca s-au sustras de la executarea pedepsei au probleme...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate cere sotul liberarea conditionata? chelugeorgiana chelugeorgiana Daca sotu meu a fost condamnat la 1 an si 4 luni de inchisoare pentru conducere fara permis cand pot cere eliberare conditionata? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata-ralu lung.raluca lung.raluca Buna ziua am si eu o intrebare: sotul este detinut in penitenticiarul Gherla (regim semideschis) de aderare la grup infractional si pedeapsa este de la 5 la ... (vezi toată discuția)
Se poate elibera mai devreme? mantaandreea mantaandreea Sotul meu are de executat 2 ani de inchisoare pentru ultraj.Executarea a inceput-o din 25 noiembrie 2011.As vrea sa stiu cand pot sa-i angajez un avocat care ... (vezi toată discuția)