avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand pot da din nou de permis?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand pot da din nou de permis?

Va salut,
Am primit condamnarea aceasta in urma conducerii sub influenta substantelor psihoactive.
As dori sa stiu cand pot da din nou de permis?
Am facut apel si mi-a fost respins pe 28.05.2020
Multumesc

05.12.2019
Ora estimata: 08:30
Complet: Pamânări/incidente 10
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 2 C.penal, condamnă inculpatul Ş. C.(...) - la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art.66 alin.(1) lit.i/Cod penal rap.la art.68 alin.(1) lit.b/Cod penal interzice inculpatului Ş. C., ca pedeapsă complementară, dreptul de a conduce vehicule cu propulsie mecanică pe o durată de 2 (doi) ani. În baza art.65 alin.(1)/Cod penal interzice inculpatului Ş. C., ca pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art.66 alin.1 lit.i/Cod penal pe durata prevăzută de art.65 alin.(3)/Cod penal. În baza art.91/Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Pedeapsa accesorie nu se va executa pe durata termenului de supraveghere. În baza art.92 alin.(1)/Cod penal stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani. În baza art.93 alin.(1)/Cod penal obligă inculpatul Ş. C., ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin.(2) lit.b/Cod penal obligă inculpatul Ş.C., să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Potrivit art. 93 alin.(3)/Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Ş. C., va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la una din următoarele unităţi: Spitalul Clinic Judetean de Urgenţă "Sf.Apostol Andrei" Constanţa sau Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, pe o perioadă de 60 zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art. 91 alin.(4)/Cod penal atrage atenţia inculpatului Ş. C., asupra dispoziţiilor art. 96/Cod penal. În baza art.272 raportat la art.274 alin.1/Cod proc.penală obligă inculpatul Ş. C., la plata către stat a sumei de 2000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minută. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 05.12.2019.
Document: Hotarâre 1617/2019 05.12.2019
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
CosminStirbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Trinca , utilizator 20:41, 14 Ianuarie 2025
Bună ziua,

Veti putea da examenul pentru a obține permisul de conducere după 4 ani de la momentul pronunțării hotărârii in apel. Aveți doi ani ca pedeapsa accesorie, pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii și încă doi ani, ca pedeapsa complementara, termen care curge de la momentul la care pedeapsa închisorii sub supraveghere va fi considerata ca executata.

Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat

Cu respect, am vb cu 2 avocati care mi-au spus ca pedeapsa complementara decurge din momentul ramanerii definitive a hotararii in apel conform articolului 68 litera b
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator a scris:

Bună ziua,

Veti putea da examenul pentru a obține permisul de conducere după 4 ani de la momentul pronunțării hotărârii in apel. Aveți doi ani ca pedeapsa accesorie, pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii și încă doi ani, ca pedeapsa complementara, termen care curge de la momentul la care pedeapsa închisorii sub supraveghere va fi considerata ca executata.



Articolul 68
Executarea pedepsei interzicerii exercitării unor drepturi începe:
b) de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Intr-adevar veți putea da examenul pentru a obține permisul de conducere după 2 ani de la momentul pronunțării hotărârii din apel. Acesta este răspunsul corect întrucât în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere atât pedeapsa complementara cât și cea accesorie se suprapun. Astfel, în situația în care veți respecta toate măsurile impuse prin hotărâre, veti executa doar pedeapsa complementara, fără a mai executa și pedeapsa accesorie. In acest sens, asa cum scrie și în hotărâre, pedeapsa accesorie nu se va executa pe durata termenului de supraveghere.
Problema e ca eu in timpul in care am fost judecat am fost depistat de 2 ori conducand cu permisul retinut.
Oare mi se va prelungi termenul de a da din nou de permis?
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Permisul poate fi anulat? nelx nelx Ce se întâmplă cu permisul dacă am primit că pedeapsa complementară interzicerea de a conduce pe o perioada de 3 ani ? (vezi toată discuția)
Art 336 cât timp nu am voie sa conduc? mulțumesc Stavar56 Stavar56 la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (faptă din data ... (vezi toată discuția)
Cand si cum imi recapat dreptul de a conduce in romania avand ... Ovi1993 Ovi1993 Cand si cum imi recapat dreptul de a conduce in Romania avand in vedere ca permisul il aveam de UK si ei l.au trimes acasa ? eu conduc in Marea Britanie ... (vezi toată discuția)