avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. In legatura cu Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. In legatura cu Asociatia de Proprietari

Pot fi actionat in Instanta pentru ca nu am bani sa achit anveloparea blocului? Locatarii blocului doresc sa se faca acest lucru doar ca eu nu am banii pt a achita. Ce trebuie facut? Pot fi actionat in instanta pt ca nu imi permit financiar?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 20:50, 3 Iunie 2020
Se poate, daca hotararea asociatiei a fost luata cu respectarea termenilor legali ( legea 196/2018).
Cred ca primul lucru care-l vor face este sa va treaca acea cheltuiala pe lista cheltuielilor la intretinere. Daca sustineti ca nu puteti suporta financiar, veti acumula datorii. Asa ca pina la instanta mai e si atunci veti fi dat in judecata pentru neplata datoriilor. Sfatul meu este sa incercati o intelegere cu asociatia sa achitati aceasta suma pentru anvelopare in rate lunare.

nergal86 a scris:

Pot fi actionat in Instanta pentru ca nu am bani sa achit anveloparea blocului? Locatarii blocului doresc sa se faca acest lucru doar ca eu nu am banii pt a achita. Ce trebuie facut? Pot fi actionat in instanta pt ca nu imi permit financiar?

Inainte de orice asigurati-va ca votul in Adunarea Generala a fost corect, in conformitate cu articolul 51 din legea 196/2018 :

Articolul 51
Adunarea generala a asociatiei de proprietari hotaraste, cu acordul a doua treimi din numarul total al proprietarilor din condominiu, asupra oricarei actiuni vizand modernizarea condominiului, cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent apartinand imobilului respectiv, adaugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de cladiri destinate folosintei comune sau crearea unor astfel de corpuri, cu conditia ca ea sa fie conforma destinatiei condominiului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

[ link extern ]
Dar nu se plateste la taxe si impozite? Eu asa am inteles, primii 5 ani nu se plateste nimic, apoi , in 10 rate egale, fiecare proprietar plateste odata cu impozitul pe cladire.
Aici depinde daca anveloparea este facuta de primarie sau nu...

vali m a scris:

Dar nu se plateste la taxe si impozite? Eu asa am inteles, primii 5 ani nu se plateste nimic, apoi , in 10 rate egale, fiecare proprietar plateste odata cu impozitul pe cladire.

Alte discuții în legătură

Ce implica iesirea din asociatia de proprietari in ceea ce priveste impunerea hotararilor aga? Slavescu Slavescu Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari strange semnaturi pt izolarea termica a blocului(4 etaje, 2 scari, 40 ap.). Din motive medicale, nu pot fi de ... (vezi toată discuția)
Apartament neizolat bloc nou loana1 loana1 Buna ziua. Am achizitionat 1 apartament intr-un bloc nou. La prima sedinta, proprietarul de la ultimul apartament a facut precizarea ca acoperisul blocului nu ... (vezi toată discuția)
Votul a 2/3 sau jumatate plus unu ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea on intrebare, daca ma puteti ajuta: Sunt sef de bloc si trebuie sa schimbam conductele de scurgere-canalizare de la subsolul blocului. ... (vezi toată discuția)