Buna ziua, din pacate, unii dintre noi, ajungem sa trece si prin asta. Prin urmare eu si sotia mea intenționăm să divorțat, dar există intrebarea partajului. In momentul acesta avem un credit pentru apartamentul în care locuim, iar eu dețin o firmă înființată înainte de căsătorie ce se ocupa cu comerț cu autoturisme si fiind unic asociat.
Bunurile de pe firma sunt expuse partajului? În cazul apartamentului cum se procedează, atât timp cât este un credit ipotecar?
Astept cu mare interes ajutorul vostru.
Buna ziua,
Firma este doar "proprietatea" dvs. si nu intra in partaj.
Apartamentul.. daca este bun comun, atunci stabiliti cine ramane cu el si plateste ratele ( pentru asta trebuie sa poata sustine ratele singur/singura, conform cerintelor legale legate de gradul de indatorare sau poate aduce un girant/codebitor....se discuta cu banca aceste aspecte) sau il vindeti, achitati restul creditului si restul il impartiti.
Petru ambele variante aveti nevoie de acordul bancii.
Mergeti la un notar, daca va intelegeti.
N-ați aportat bunuri comune, nu? Dacă aportul la capitalul social a fost făcut de unul dintre soți din bunurile comune atunci părțile sociale reprezintă bunuri comune care vor face obiectul partajului între soți; în caz contrar, nu se împarte nimic.
Cu privire la apartament, solicitați atribuirea în natură către dvs, cu plata unei sulte!